Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu trimite procurorii să consulte Constituția: Nu au avut timp să o citească!

Traian Băsescu trimite procurorii să consulte Constituția: Nu au avut timp să o citească!

Traian Băsescu trimite procurorii să consulte Constituția:  Nu au avut timp să o citească!
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2015   •   12:55
UPDATE 12.55 - "Dosarul a fost redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamații a unui domn din Craiova care nu s-a prezentat astăzi. (...) Cred că, înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze și Constituția Romnâniei și deciziile CCR. Nu au avut timp să citească", a spus Traian Băsescu, la ieșirea din sala de judecată.

Traian Băsescu a precizat că funcția de președinte de stat i-a dat libertatea declarațiilor politice și a exprimării unuor puncte de vedere variate.


Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost la Judecătoria Sector 5, la un nou termen în dosarul "Demisia în Cinci Minute". Traian Băsescu este cercetat pentru fals în declaraţii, după ce în 2007 a declarat că va demisiona în cinci minute dacă parlamentul îl va suspenda din funcţie.

Parlamentul l-a suspendat, însă după doar trei zile, preşedintele de atunci s-a răzgândit. Demisia în "cinci minute" a fost amânată, pe motiv că suspendarea ar fi accentuat criza politică până în iulie-august.

S-a trecut atunci la referendum, în urma căruia Traian Băsescu a revenit la Cotroceni. Parchetul General a redeschis la începutul lunii octombrie acest dosar pe numele lui Traian Băsescu, în baza unei plângeri depuse împotriva fostului preşedinte de Ioan Şerb.

×
Subiecte în articol: fals in declaratii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close