Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Guvernanţilor, vă rog, nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat

Traian Băsescu: Guvernanţilor, vă rog, nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat

Fostul Președinte, Traian Băsescu, îl evaluează dur pe Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-un mesaj postat miercuri pe o rețea de socializare: "Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv. Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede."

Traian Băsescu: Guvernanţilor, vă rog, nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    11 Noi 2020   •   22:15

Traian Băsescu apreciază că, atâta timp cât România a avut puțini bolnavi de COVID-19 internați pe secțiile ATI, Raed Arafat a putut ține sub control situația sanitară. Dar dupa ce "s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni." a scris acesta miercuri, pe pagina sa de Facebook. 

"Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU. Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității „eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență”.
În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică.", scrie Băsescu în deschiderea mesajului.

Pe doctorul Virgil Musta, de la Spitalul din Timișoara, Traian Băsescu îl numește "bramburit"

"Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. 
Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea
S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi.

La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbușirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă.
La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică;
La fel s-a îmtâmplat la accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv.
Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.
Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză."

Traian Băsescu: Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă

Fostul Președinte Băsescu cere Guvernului să ia în considerare schimbarea lui Arafat din funcție:

"Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. 

Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă.
Nu-ţi vreau răul doctore."

Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul! Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU. Este o structură...

Posted by Traian Băsescu on Wednesday, 11 November 2020

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
A murit Ionuţ, tânărul ajuns în comă după o durere de măsea
x close