Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu FUGE de documentele din afacerea PDL - Gazprom - Ioana Băsescu

Traian Băsescu FUGE de documentele din afacerea PDL - Gazprom - Ioana Băsescu

Traian Băsescu FUGE de documentele din afacerea PDL - Gazprom - Ioana Băsescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Ian 2014   •   16:25
Preşedintele Traian Băsescu NU a vrut să primească documentele oferite de reporterul Antena 3, Ionuţ Cristache, în povestea Gazprom - Ioana Băsescu. 
 
Şeful statului l-a ignorat pe reporter când a fost abordat pentru a primi documentele aferente anchetei jurnalistice. 
 
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă pe aeroport, înainte de plecarea în Israel:
 
"Luni şi marţi o să fac o vizită de stat în Israel şi teritoriile palestiniene, în Israel mă întâlnesc cu preşedintele şi premierul, românii şi, bineînţeles, voi vizita muzeul Holocasutului şi alte obiective de interes care se includ într-o vizită de stat. 
 
În Palestina voi avea doar o întâlnire cu preşdintele Abbas, după care voi reveni la Tel Aviv pentru revenire în ţară. 
 
Obiectivele vizitei în Israel sunt legate, în primul rând, de colaborarea bilaterală. Există o colaborare consistentă din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere militar şi ştiinţific.
 
În acelaşi timp, dorim extinderea cooperării româno-israeliene în industria alimentară. Un interes aparte îl reprezintă cooperarea în domeniul antitero, motiv pentru care o delegaţia a SRI va fi prezentă în această delegaţie. Nu în ultimul rând, cooperarea instituţiilor româneşti în combaterea traficului de persoane şi de droguri. 
 
De asemenea, un capitol aparte este rezervat iniţiativei de pace a secretarului de stat John Kerry şi, din acest punct de vedere, vă asigur că România susţine fără rezerve iniţiativa de pace a acestuia, implicarea SUA ca mediator între Israel şi Palestina şi ajungerea la o soluţie care să satisfacă vechea noastră abordare în ceea ce priveşte conflictul palestiniano-israelian - pacea. 
 
Voi avea discuţii cu demnitarii din ambele capete cu privirea la situaţia din regiune, unde constatăm instabilitatea din Egipt, situaţia de război civil din Siria, situaţia din Irak şi situaţia din Liban. Pe acest fond de instabilitate din jurul Israelului este clar că iniţiativa de pace a secretarului de stat Kerry este o oportunitate care nu trebuie ratată şi România a susţinut consistent necesitatea unui acord israeliano-palestinian."
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close