Antena 3 Politică Traian Băsescu, gata să dea explicații protestatarilor

Traian Băsescu, gata să dea explicații protestatarilor

04 Mai 2017   •   11:56
Traian Băsescu, gata să dea explicații protestatarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres

Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat joi că este gata să se întâlnească cu o delegaţie a celor care au protestat contra graţierii faptelor de corupţie şi să le explice că este nevoie ca oamenii politici să fie scoşi de sub controlul instituţiilor de forţă.

"Pentru oamenii care au ieşit în piaţă, dacă au o delegaţie de 10 oameni, eu sunt gata să discut cu ei, să le explic de ce nişte poziţii de scoatere a oamenilor politici de sub controlul instituţiilor de forţă sunt necesare. Sunt deja 5 ani de când Parlamentul - şi cel trecut, şi cel actual - sunt aproape captive acestor instituţii şi trebuie scoşi de sub control. Am făcut (în mandatele sale de preşedinte - n.r) instituţii capabile să lupte cu corupţia. Numai că aceste instituţii au deviat, au ajuns să facă o vânătoare de oameni politici. Spre exemplu, din finanţarea campaniilor electorale, utilizând Codul penal, când de fapt exista o lege, 334/2006 republicată în 2010, care face din finanţările ilegale contravenţie şi obligaţia de a fi predaţi banii la bugetul de stat, dar nicidecum un act penal. Or, parchetele noastre, când vine vorba de anchetarea finanţării campaniilor, au ca ţintă omul politic care a fost finanţat şi de aici - dosare, când de fapt discutăm despre contravenţii", a spus Băsescu, după ce senatorii jurişti au respins un amendament care se referea la graţierea celor condamnaţi pentru abuz în serviciu.

Fostul şef al statului a spus că va persevera în încercarea de a impune amendamentul său referitor la abuzul în serviciu.

"Consider că abuzul în serviciu este un instrument de ţinere sub control a clasei politice şi cred că trebuia să intre pe lista de graţiere. Din păcate, au fost prea puţine voturi pentru ca acest amendament să treacă, dar voi persevera, pentru că noi avem o definiţie greşită a abuzului în serviciu, care face ca orice om politic să fie în riscul de a fi pus sub acuzare, ceea ce nu este în regulă", a explicat Băsescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close