Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu i-a chemat luni pe liderii partidelor la consultări. PNL şi PC nu se prezintă, PSD nu s-a hotărât (VIDEO)

Traian Băsescu i-a chemat luni pe liderii partidelor la consultări. PNL şi PC nu se prezintă, PSD nu s-a hotărât (VIDEO)

Traian Băsescu i-a chemat luni pe liderii partidelor la consultări. PNL şi PC nu se prezintă, PSD nu s-a hotărât (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Oct 2010   •   15:59

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la consultări pe liderii partidelor parlamentare. Întâlnirea a fost stabilită pentru luni, la ora 12.00. Principalele subiecte care vor fi discutate se referă la legea pensiilor, legea educaţiei şi bugetul de stat pe 2011.

Crin Antonescu, liderul PNL, a anunţat în direct la Antena 3 că nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni.

?Nu mai recunoaştem în Traian Băsescu un partener de dialog?, a declarat liderul PNL. Antonescu a mai spus că ?preşedintele a pus şi Partidul Democrat într-o poziţie penibilă aşa cum a pus şi celelalte partide?. ?Cred că Victor Ponta este prea optimist?, a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu refuză invitaţia lui Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că membrii conducerii PSD vor decide, luni, în şedinţa Biroului Permanent, dacă reprezentanţii formaţiunii vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni, informează Mediafax.

"Nu iau singur deciziile astea. Vom decide luni, la Biroul Permanent, vom discuta cu toţi colegii din conducerea partidului şi vom stabili dacă mergem sau nu la Cotroceni", a spus Ponta.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, pentru Antena 3, că nu mai are încredere în consultările acestea.

?Noi o să ne consultăm dacă mergem la consultări?, a precizat Dragnea, precizând că ?dacă preşedintele are un punct de vedere referitor la frauda uriaşă din timpul votului ( n.r. - legea pensiilor) atunci putem discuta?.

Liviu Dragnea, despre invitaţia preşedintelui Traian Băsescu

Daniel Constantin, preşedinte PC, a declarat că Partidul Conservator nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, indiferent care va fi decizia PSD.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Traian Băsescu a trimis vineri, 8 octombrie, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, 11 octombrie , ora 12.00, la o discuţie cu privire la următoarele teme:

  • Priorităţile legislative care aşteaptă votul Parlamentului (Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educaţiei şi Legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor);
  • Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2011 şi în perspectivă;
  • Obiectivele asumate de România în urma adoptării Strategiei UE 2020.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a hotărât să nu promulge Legea pensiilor şi să o retrimită în Parlament. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că prevederea referitoare la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei nu este una corectă din punctul de vedere al realităţii socio-economice în care se află România.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, şeful statului declara, însă, că egalizarea vârstei de pensionare este necesară.

În urma anunţului că nu va promulga Legea pensiilor, preşedintele Traian Băsescu a comentat scandalul legat de modul în care a fost votată controversata lege. Liderul României a clasificat declaraţiile făcute de liderii PSD şi PNL drept "ridicole" şi le-a adresat acestora un apel către decenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close