Antena 3 Politică Traian Băsescu i-a trimis preşedintelui CCR o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea ANI

Traian Băsescu i-a trimis preşedintelui CCR o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea ANI

13 Iul 2010   •   19:12
Traian Băsescu i-a trimis preşedintelui CCR o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea ANI
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marţi, preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea ANI. Mai exact, şeful statului a cerut Curţii că constate că Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice a fost adoptată cu nerespectarea articolului 75 din Constituţie. Băsescu este nemulţumit că Senatul a eliminat din textul legii dispoziţiile referitoare la reintroducerea comisiilor de cercetare a averilor demnitarilor şi magistraţilor, deşi acest lucru fusese adoptat iniţial de Camera Deputaţilor.

"În temeiul art. 146 lit. a) din Constituţia României şi al art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, formulez următoarea sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative", se arată într-un comunciat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Motivele acestei sesizări vizează aspecte de neconstituţionalitate extrinsecă, constând în încălcarea exigenţelor constituţionale în materie de sesizare a Camerelor Parlamentului, în procedura de legiferare, deduse din coroborarea alin. (1) teza finală a art. 75 din Constituţia României cu alin. (4) şi (5) ale aceluiaşi articol", se mai arată în comunicat.

Citeşte aici sesizarea făcută de preşedintele Traian Băsescu

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close