Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu îl laudă pe Petre Roman şi adresează un ultim apel către politicieni: "Fiţi responsabili!"

Traian Băsescu îl laudă pe Petre Roman şi adresează un ultim apel către politicieni: "Fiţi responsabili!"

Traian Băsescu îl laudă pe Petre Roman şi adresează un ultim apel către politicieni: "Fiţi responsabili!"
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Noi 2010   •   11:08

„Fiţi responsabili!” Acesta este sfatul pe care Traian Băsescu l-a adresat politicienilor, în cadrul unui discurs susţinut la Bursa de Valori. Liderul României a acuzat clasa politică de iresponsabilitate şi a precizat că susţine acţiunile Guvernului Boc. În cadrul aceluiaşi discurs, preşedintele l-a lăudat pe fostul premier Petre Roman, spunând că, la un moment dat, România a avut un premier bun ale cărui acţiuni nu au fost susţinute de un preşedinte pe măsură.

„Lansez un ultim apel politicienilor, care are numai două cuvinte: Fiţi responsabili! Nu mai putem cheltui cât am cheltuit” în trecut. „Avem un singur drum corect: dezvoltare prin investiţie”, a continuat preşedintele care a mai menţionat că aceasta este singura soluţie drum care poate da speranţă şi perspectivă românilor.

„Oamenii politici trebuie să-şi asume reforma, să plătească costurile asumării şi să facă tot posibilul ca statul să fie reformat”, a insistat şeful statului.

Traian Băsescu, un ultim apel către politicieni: Fiţi responsabili
 


„Nu putem avea speranţa evoluţiei favorabile, dacă nu încercăm să devenim performanţi ca cei din interiorul UE. În lipsa reformării statului, nu facem decât să-i condamnăm pe români”, a adăugat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui României, ţara noastră este etichetată de membrii UE ca un stat care „nu se poate reforma”. „Este una să fii o ţară performantă în UE, care să emane speranţă, şi alta este ca zi de zi să ţi se pună eticheta că „aştia nu se pot reforma”. Se aude tot mai des această formulare la adresa României. Ea nu produce nimic altceva decât reţinerea investitorilor”, a precizat Traian Băsescu.

Spre finalul discursului, şeful de stat a mai precizat că România a avut un premier bun ale cărui acţiuni nu au fost susţinute de un preşedinte pe măsură, făcând referire la fostul prim-ministru Petre Roman şi la fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.

În plus preşedintele l-a asigurat pe actualul premier, Emil Boc, că dispune de toată sustinerea lui şi că Guvernul trebuie să preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice. "Avem un guvern care trebuie să preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice şi îl asigur pe premier că are toată sustinerea preşedintelui"

Traian Băsescu, despre Petre Roman şi Emil Boc

 
Petre Roman a comentat declaraţiile lui Traian Băsescu

Petre Roman comentat declaraţiile şefului statului, care a spus despre el că "a avut ghinionul să aibă un preşedinte care vrea România aşa cum e acum". Fostul premier a declarat pentru Mediafax că Ion Iliescu a respectat programul de reformă cu care Guvernul fusese învestit în 1991, dar că "momentul divorţului brutal" a fost în septembrie 1991.

"Ghinion, dacă putem vorbi, este momentul mineriadei din septembrie 1991, când din punct de vedere al relaţiei preşedinte-premier am convingerea că domnul Ion Iliescu a stat deoparte când era momentul să împidice înlăturarea unui guvern legitim, care făcuse dovada calităţilor sale", a spus Petre Roman.

"Programul de reformă cu care am fost învestit în '90 printr-un vot al Parlamentului a fost respectat de preşedintele Ion Iliescu, chiar dacă au fost momente când a avut alte păreri. Şi vorbesc aici despre liberalizarea preţurilor pe care dumnealui a întârziat-o cu şase luni şi momentul în care am adoptat Legea privatizării, în august '91, singura operaţională în acel moment, domnul Iliescu a avut rezerve, dar a promulgat-o. Prin urmare, în această zonă ar fi nedrept să vorbesc de o împotrivire, de un ghinion, dar e adevărat că deosebire în ceea ce priveşte evoluţia reformelor s-a văzut după ce s-a format PD", a adăugat Petre Roman.






 

 

×
Subiecte în articol: apel politicieni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close