Traian Băsescu, în Parlament la chemarea Elenei Udrea: "Felicit PMP pentru rezultatul la alegeri"

de A.M.P    |    03 Iul 2014   •   11:07

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns astăzi în Parlament, la chemarea Elenei Udrea, unde a felicitat PMP pentru rezultatul obţinut în urma alegerilor parlamentare, precizând că obiectivul acestui partid este 2016 şi asigurându-i pe reprezentanţii PMP că ţara are nevoie de un partid nou.

Traian Băsescu participă la o dezbatere organizată de PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, organizată cu ocazia împlinirii a doi ani de la suspendarea sa, în 2012.

"Ştiu că anunţaserăţi obiective mai mari, dar privind la realitatea alegerilor, astăzi, la rece, nu pot decât să vă felicit, aţi trecut pragul, 6,2%, v-aţi legitimat ca partid membru al PE", a spus Traian Băsescu.

Băsescu i-a încurajat pe membrii PMP să continue, pentru că "obiectivul creării acestui partid nu a fost unul oarecare şi unul al ambiţiilor, ci un obiectiv al viitorului". 

"România are nevoie de un partid nou care să nu fi fost parte a compromisurilor în cei 25 de ani de la Revoluţie şi care să spună: ?Noi de aici pornim?. (...) Sigur, veţi găsi deontologi care să spună: ?Dar sunt politicieni vechi?. Din păcate, un partid nu se poate face fără politiceni, dar este esenţial ca acei politicieni care se înrolează în PMP să fie politicieni care să dorească modernizarea statului român şi consolidarea statutului de drept", a mai declarat preşedintele statului.


În discursul său, Băsescu a făcut numeroase referiri la statul de drept şi la modul în care este el aplicat în România.

Totodată, Băsescu a lansat un atac la adresa Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, declarând că "este cel mai fericit Avocat al Poporului" care, date fiind alocările bugetare de care se bucură, "din slugărnicie nu va afecta actele Guvernului".


Citeşte şi:

Băsescu atacă CNA: Este o instituţie care nu funcţionează


x close