Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, independent la alegerile prezidenţiale - un scenariu din ce în ce mai vehiculat

Traian Băsescu, independent la alegerile prezidenţiale - un scenariu din ce în ce mai vehiculat

Traian Băsescu, independent la alegerile prezidenţiale - un scenariu din ce în ce mai vehiculat
Sursa foto: Traian Basescu
06 Aug 2009   •   15:03


Traian Băsescu, independent la alegerile prezidenţiale. Este un scenariu care a revenit în ultimele săptămâni în actualitate. Comentatorii politici spun că, dintr-o astfel de postură, Băsescu i-ar putea ataca în campania electorală pe reprezentanţii PDL şi PSD.

Scenariile vorbesc şi despre o eventuală intrare în cursa prezidenţială a premierului Emil Boc.

Varianta candidaturii lui Traian Băsescu ca independent a fost vehiculată şi de Cozmin Guşă, consilierul preşedintelui PSD Mircea Geoană. Guşă a declarat că Băsescu a scăzut foarte mult în sondaje în ultima vreme şi ar putea încerca o candidatură independentă.

Liberalii nu cred că Băsescu va reuşi să păcălească electoratul cu acest artificiu.

Eventuala candidatură indepedentă a actualului şef de stat pentru un al doilea mandat este privită cu neîncredere şi de conservatori. Aceştia spun că Traian Băsescu nu va fi credibil din postura de independent şi toate declaraţiile din ultima paerioadă fac parte dintr-un scenariu bine pus la punct.

Despre scenarii vorbesc şi social-democraţii când vine vorba de intrarea în cursa prezidenţială a lui Emil Boc, drept canidat PD-L şi Traian Băsescu independent. Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, afirmă că preşedintele face un fel de "dans al miresei" atunci când spune public că nu a luat încă o decizie în privinţa propriei candidaturi.

Antena 3


×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close