Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, ironie la adresa lui Liviu Dragnea: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a dezis de problema graţierii”

Traian Băsescu, ironie la adresa lui Liviu Dragnea: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a dezis de problema graţierii”

Traian Băsescu, ironie la adresa lui Liviu Dragnea: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a dezis de problema graţierii”
10 Mai 2017   •   17:48

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri la şedinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, că e mulţumit de faptul că Liviu Dragnea şi social-democraţii ”s-au dezis de problema graţierii” pentru că acest lucru îi va permite să susţină o astfel de lege ”de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere largă”.

”În ceea ce mă priveşte mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema graţierii pentru că asta îmi va permite să o susţin de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere. O poziţie de politician care înţelege care este situaţia din sistemul nostru de justiţie, din sistemul penitenciar şi mai ales care întelege să contribuie la repararea unor erori care s-au făcut odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal”, a declarat Traian Băsescu.

Liderul PMP a precizat că nu sunt erori pe care să şi le asume singur pentru că noul Cod penal a fost scris de ”o întreagă panoplie de mari profesori univeristari bine plătiţi cu bani de la Banca Mondială”.

”Codul penal a şi stat 3 ani în Parlament, într-o comisie condusă de domnul procuror Ponta”, a afirmat Băsescu.

El a ţinut să puncteze că ”graţierea nu este pentru Udrea”. ”Udrea a primit 6 ani, gratierea este până la 3 ani, nu are nicio legătură una cu alta.  România are nevoie de o graţiere largă care să ţină cont în primul rând de categoriile care pot fi recuperate pentru societate, o nouă lege a executării pedepselor care să valorifice pe timpul perioadei de detenţie capacitatea şi pregătirea profesională a celor încarceraţi (…) Graţiere, graţiere, dar banii trebuie recuperaţi. Eu cred că ar trebui să votăm împotriva Legii graţierii la Camera Deputaţilor”, a mai spus Băsescu.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close