Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, la 57 de ani. Vadim Tudor nu mai e supărat pe el, deşi "l-a mai ars" de câteva ori

Traian Băsescu, la 57 de ani. Vadim Tudor nu mai e supărat pe el, deşi "l-a mai ars" de câteva ori

Traian Băsescu, la 57 de ani. Vadim Tudor nu mai e supărat pe el, deşi "l-a mai ars" de câteva ori
04 Noi 2008   •   12:57

Când America votează, Băsescu serbează. Preşedintele României aniversează, marţi, 57 de ani, neanunţând, totuşi, vreun program special pentru această ocazie. În ceilalţi ani, şeful statului a preferat să stea acasă, cu familia, întâlnindu-se şi cu apropiaţi din mediul politic. Aniversarea preşedintelui a îngropat securea războiului dintre acesta şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Cel din urmă i-a făcut cadou cartea sa "Cântece de dragoste", asigurându-l că nu mai e supărat pe el, deşi "l-a mai şi ars, când i-a fost lumea mai dragă".
"Suntem două zodii diferite, dar suntem două pietre tari. El să nu se supere că eu mai glumesc din când în când cu el, l-am mai şi ars când i-a fost lumea mai dragă, l-am băgat la Puşcăria Mafioţilor, dar mi-a trecut supărarea şi va veni momentul, mai curând decât crede el, când se va face transferul paşnic de putere, adică el se va duce la PRM şi eu mă voi duce la Palatul Cotroceni. Nu o spun cu răutate, pentru că el nu are nici un aliat. La ora actuală, în afară de mine, nu a primit nici o mână de ajutor într-o perioadă care se anunţă dificilă pentru el şi pentru regimul politic pe care l-a instaurat în urmă cu patru ani", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.
Liderul PRM nu a fost invitat să sărbătorească alături de Băsescu, dar nu neagă că ar bea un pahar de şampanie cu şeful statului.
"Eu nu beau, eu beau numai apă minerală, dar dacă doreşte să facă vreo petrecere de genul ăsta, aş bea un pahar de şampanie cu el", a mai spus, zâmbind, liderul PRM.
De ziua sa, şeful statului nu a încetat să îşi facă treaba. A semnat câteva decrete şi a promulgat diverse legi, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele a iscălit decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor-şef de poliţie Abraham Pavel cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi decretul pentru numirea doamnei Brădiceanu Simona în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Totodată, Traian Băsescu a promulgat :
- Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale
- Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2008 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea utilizării spectrului radio în banda de frecvenţe 3600-3800 MHz
- Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor
- Legii privind modificarea şi completarea art.29 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 şi ale Legii nr.169/1997.
Ziua preşedintelui e trecută în con de umbră şi din cauza evenimentului de talie mondială care are loc în Statele Unite, larg mediatizat de presa românească. America îşi alege, pe 4 noiembrie, noul lider de la Casa Albă.
Traian Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951, în Basarabi, judeţul Constanţa. A absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batrân" şi Cursurile Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene. A fost ales preşedinte al României pe 20 decembrie 2004.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Presedintie aniversare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close