Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu la Bruxelles: BEI garantează României un miliard de euro anual

Traian Băsescu la Bruxelles: BEI garantează României un miliard de euro anual

Traian Băsescu la Bruxelles: BEI garantează României un miliard de euro anual
19 Mar 2009   •   18:05

?Am discutat despre disponibilităţile băncilor europene de investiţii privind creditarea în continuare a României. Pentru următorii ani oficialii Băncii Europene de Investiţii au confirmat că există un miliard de euro anual?, a declarat Traian Băsescu, la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European de primăvară. Principalele subiectele abordate la summit sunt situaţia economică şi financiară a UE, aplicarea Planului european de redresare economică şi siguranţa energetică.

?În anii următori România nu va trebui să facă un efort bugetar în a implementa proiectele europene?, a continuat Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit şi despre programele de investiţii ale Renault şi Ford. "Ambele companii sunt în negociere cu Banca Europeană de Investiţii de investiţii şi este aprobată acordarea creditului pentru Ford catre sfârşitul lunii viitoare. Pentru Ford este vorba de un împrumut în valoare de 200 de milioane de euro iar pentru Renault de 400 de mil de euro". Potrivit preşedintelui, principalul avantaj al celor două companii este faptul că obţin o creditare ieftină.

Băsescu a mai spus că alte obiective sunt "discuţia cu BEI cu privire la sectorul bancar românesc, pentru care solicităm finanţare în vederea dezvoltării IMM" şi "discuţii cu privire la posibila asistenţă tehnică pe care ne-o poate oferi BEI în vederea pregătirii proiectelor de finanţare".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc criza economica
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close