Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, la întâlnirea cu şefii filialelor PDL: Am premierul independent, dar nu vi-l spun

Traian Băsescu, la întâlnirea cu şefii filialelor PDL: Am premierul independent, dar nu vi-l spun

Traian Băsescu, la întâlnirea cu şefii filialelor PDL: Am premierul independent, dar nu vi-l spun
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Feb 2011   •   12:25
Update: Potrivit unor surse Mediafax, Preşedintele Traian Băsescu îl va propune pe viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, pentru funcţia de prim ministru al României, în locul lui Emil Boc.

Surse prezente la întâlnirea de luni seară de la Vila Lac 1, susţin că preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor filialelor PDL că s-a gândit la un premier independent, are deja un nume, dar nu vrea să îl anunţe încă, informează Gândul.

La întâlnirea dintre preşedinte şi liderii filialelor democrat-liberale, opinia majoritară indica numirea unui premier independent, iar Emil Boc preşedinte al PDL.

Au existat, susţin sursele, şi voci care au susţinut că un premier independent ar putea dăuna imaginii PDL, arătând că partidul nu are "cadre".

Traian Băsescu are programată, astăzi, la ora 16:00, o întâlnire cu parlamentarii, care vor trebui să voteze noul premier. Mai mulţi senatori şi deputaţi s-au declarat deranjaţi că nu au fost chemaţi la întâlnirea de la Vila Lac 1, pentru a participa la discuţii.
 


Preşedintele şi liderii filialelor PDL se vor întâlni din nou în această seară, pentru a stabili detaliile variantei unui premier independent, iar dacă această opţiune are suficientă susţinere, schimbarea de premier şi de Cabinet se va face rapid.

În acest caz, Emil Boc îşi va anunţa demisia şi noul Cabinet va fi învestit rapid, înainte de congresul UDMR, pentru ca PDL să se asigure că aceştia nu vor decide să trădeze votul.

×
Subiecte în articol: Emil Boc intalnire pdl demisie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close