Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, laude publice pentru Klaus Iohannis

Traian Băsescu, laude publice pentru Klaus Iohannis

Traian Băsescu, laude publice pentru Klaus Iohannis
16 Aug 2015   •   20:00

Fostul șef al statului Traian Băsescu a declarat, duminică, la Alba Iulia, la o întrunire a Partidului Mișcarea Populară, că președintele Klaus Iohannis a procedat corect trimițând Codul fiscal înapoi Parlamentului, opinând că reducerea de TVA ar fi prea abruptă, scrie agerpres.ro

"Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iștii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului — îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând codul înapoi", a afirmat Traian Băsescu.

El a adăugat că astfel s-a generat o dezbatere, una consistentă, făcută de economiști cu abordări diferite.

"Orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5 — 4 procente. O creștere de 7, 8 procente cum atinsesem în 2008 nu este decât vestitorul colapsului care urmează", a susținut fostul șef al statului.

Potrivit lui Băsescu, România poate să susțină acum o creștere credibilă de 3,5 — 4 procente. "Și bine ar fi ca această creștere să nu se obțină pe consum, ci să se obțină pe dezvoltare. Ce justificare are Guvernul Ponta că a făcut absorbție până la 53% pe proiectele lăsate de Emil Boc? De trei ani încoace nu s-a semnat niciun contract important pentru vreun tronson de autostradă, iar România pierde la sfârșitul anului 7,5 miliarde de euro din bani europeni. Și pentru asta nu vine niciun DNA", a declarat Băsescu.


×
Subiecte în articol: Codul Fiscal Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close