Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, atac prin surprindere la preşedinte: "Putem înţelege că la Cotroceni este un papagal care vorbeşte de educaţie"

Traian Băsescu, atac prin surprindere la preşedinte: "Putem înţelege că la Cotroceni este un papagal care vorbeşte de educaţie"

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a comentat situaţia banilor alocaţi diverselor sectoae bugetare şi nu a făcut economie de sarcasm.

Traian Băsescu, atac prin surprindere la preşedinte: "Putem înţelege că la Cotroceni este un papagal care vorbeşte de educaţie"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   22:12

Traian Băsescu: Suntem tâmpiţi cu bugetul ăsta!

"Bugetul de anul acesta înseamnă că suntem tâmpiți. Ca să concluzionăm și cu scuzele de rigoare că sunt atât de abrupt: în fond, România are în momentul de față câteva priorități.

Prima este sănătatea. A doua este educația. A treia se referă la investiții. A patra o reprezintă amărâții ăștia de pensionari. Și eu sunt printre ei, dar nu sunt amărât, deci nu mă plâng.

La sănătate avem o scădere de resursă alocată. Noi vorbim, facem spitale, facem de toate și când te uiți ne spune domnul Nazare că are o creștere la Casa de Sănătate cu 0,43%, dar are o scădere pe programele naționale, gestionate de Ministerul Sănătății, de 11%.

Traian Băsescu: Să vorbim de informatizarea şcolilor la 2,7% din PIB pentru Educaţie este penibil

Deci chestiunile astea ridicole în care se încearcă declarații triumfaliste sunt absolut penibile.

A doua prioritate, educația. 2,73% din PIB la educație, când vorbim de informatizarea României, de a da o șansă la copii, este ridicol.

După declarația de ieri a președintelui, nu putem înțelege decât că la Cotroceni e un papagal care vorbește de educație ca prioritate și viitor, iar Guvernul dă în buget 2,73% din PIB.

Dacă vorbim de investiții, aici sunt mai mulți bani. Totul este ca la rectificare să nu ne trezim că banii de investiții se mută la cheltuieli materiale", a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la România TV.

Klaus Iohannis: Modernizarea şcolilor din România este esenţială

"Trebuie să pornim de unde suntem acum: multe școli cu probleme, cu un sistem care nu a fost suficient finanțat de multe decenii.

Am reușit să cristalizăm câteva domenii unde putem face diferența cu acești bani europeni. Învățământul trebuie să fie digitalizat, trebuie platforme digitalizate pentru învățământ online, digitalizarea întregului sistem școlar. Trebuie să ne pregătim pentru învățământul online, să învățăm din lecțiile pandemiei.

Digitalizarea e un capitol mare și greu, care poate fi rezolvat cu acești bani europeni", a spus, joi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni, în care a abordat problema susţinerii învăţământului românesc cu bani europeni.

Traian Băsescu: Marii păcăliți ai bugetului sunt pensionarii. Liderii lor i-au trădat

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, vineri, şi situaţia pensionarilor, în cazul cărora actualul cabinet a decis îngheţarea punctului de pensie până în 2022.

"Dacă discutăm de pensionari, sunt marii păcăliți ai bugetului, dar s-au păcălit pe mâna lor. Să nu uităm cum rânjeau pe lângă toată lumea când s-a anulat articolul de lege care obliga indexarea la fiecare început de an cu inflația + 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Atunci rânjeau și spuneau că o să le crească pensia cu 40%. Vorbesc de liderii pensionarilor, acei oameni pe care îi vedem de dimineață până seara la televizor, dar care s-au pupat pe gură cu toți miniștri muncii care i-au păcălit.

Această piatră de hotar care era inflație plus 50% nu trebuia să fie anulată. S-au lăsat păcăliți și acum suportă consecințele. Le-a plăcut să stea la masă cu miniștri, vorbesc de liderii pensionarilor.

Pentru mine, toți liderii ăștia ai pensionarilor care țipă acum pe la televizor sunt doar niște amărâți de propagandiști pentru că i-au trădat pe pensionari.

Traian Băsescu: Ludovic Orban i-a dat în cap lui Cîţu când a venit vorba să taie sporurile bugetarilor

De unde ne dădeam cu capul de toți pereții că tăiem sporurile de lucru la calculator, aflăm astăzi că nimic nu se modifică.

Toate sporurile rămân cum au fost. Păi Cîțu ori e glugă de coceni ori e premier. Să se hotărască să știm cum îi spunem. A venit don Ludovico, i-a dat cu tigaia în cap și i-a spus... domnu, nu merge să tai sporurile la bugetari că sunt 1,2 milioane.

Deci dăm toate sporurile. Anvelopa salarială în bugetul de stat este nemodificată față de anul trecut.

Ar fi trebuit să fie o reducere de cel puțin 25% a anvelopei salariale în bugetul de stat. Vreau să știți că în anvelopa salarială, sporurile, reprezintă circa 18%", a estimat fostul preşedinte.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close