Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. "Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar"

Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. "Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar"

Fostul preşedinte Traian Băsescu repovesteşte istoria recentă şi anunţă că va publica un proiect de lege al sănătăţii.

Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. "Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Noi 2020   •   23:45

Într-o postare pe Facebook, Băsescu face trimitere la evenimentele din ianuarie - februarie 2012: în urma unei dispute publice cu peşedintele de atunci al României pe marginea noului proiect de lege în Sănătate, secretarul de stat Raed Arafat îşi dădea demisia.

Efectul a fost o serie de mitinguri de solidaritate cu Arafat, care, în scurt timp, s-au transformat în mitinguri de contestare a guvernării Băsescu - Boc. 

Ultimul avea să demisioneze, la începutul lui februarie 2012, după vizita delegaţiei FMI, dechizând calea guvernului de 78 de zile al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Ungureanu şi echipa sa au fost demişi de pe 27 aprilie de un Parlament în care USL a preluat, de facto conducerea.

Acum, Băsescu povesteşte propria sa versiune asupra evenimentelor.

"Ianuarie – februarie 2012

PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate. Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (...) Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar. Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva", 

a precizat fostul preşedinte.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close