Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, atac furibund la guvernarea PNL. Îl critică pe "prompteristul de la Cotroceni" şi cere închiderea mall-urilor

Traian Băsescu, atac furibund la guvernarea PNL. Îl critică pe "prompteristul de la Cotroceni" şi cere închiderea mall-urilor

Fostul preşedinte, actual europarlamentar, Traian Băsescu, s-a pronunţat, miercuri, în favoarea unor "măsuri dure" anti-pandemie, care "să prevină dezastrul" şi i-a criticat, în context, pe premierul Ludovic Orban şi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care-i acuză că încearcă să ascundă dimensiunea reală a crizei din sistemul sanitar.

Traian Băsescu, atac furibund la guvernarea PNL. Îl critică pe "prompteristul de la Cotroceni" şi cere închiderea mall-urilor
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Noi 2020   •   22:45

Fostul preşedinte cere celor responsabili de soarta românilor "să renunţe la propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI". 

Într-un "apel la raţiune" postat pe Facebook, Băsescu a scris:

"Procentajul de morţi este mult prea mare. Cei de azi nu sunt cu nimic mai puţin ticăloşi decât gaşca putredă de corupţie a lui Ponta, care a ascuns adevărurile sistemului de sănătate în tragedia de la Colectiv. Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascuns mult timp", a arătat fostul preşedinte, nominalizându-i, în acest sens, pe Ludovic Orban şi pe Klaus Iohannis.

"Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune, de câte ori întâlneşte un microfon, că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama. Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine - chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie. Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu SARS COV 2 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă", acuză Traian Băsescu.

El propune un set de măsuri restrictive pentru aducerea sub control a situaţiei epidemiologice, dintre care cele mai dure implică închiderea mall-urilor şi suspendarea parţială a transportului public.

Concret, Traian Băsescu spune că este necesar să ca autorităţile să impună următoarele restricţii:

  • - Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale care au responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;
  • - Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;
  • - Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcție de programul respectivelor companii.Transportul public local funcţionează ca un ventilator de împrăştiere a virusului SARS-COV 2 aproape uniform în toate oraşele.
  • - Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă, copiii nu vor fi singuri.
  • - Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.
  • - Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate.
  • - Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.
  • - Închiderea mall-urilor.

"Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral", a concluzionat Traian Băsescu.

×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close