Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu nu renunţă la modificarea Constituţiei. Proiectul rămâne neschimbat

Traian Băsescu nu renunţă la modificarea Constituţiei. Proiectul rămâne neschimbat

Traian Băsescu nu renunţă la modificarea Constituţiei. Proiectul rămâne neschimbat
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2011   •   09:12

Preşedintele Traian Băsescu nu are de gând să renunţe la propunerea de eliminare din textul Constituţiei a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit.

Săptămâna trecută, magistraţii Curţii Constituţionale au stabilit că unele prevederi, printre care şi cea privind caracterul licit al averii, sunt neconstituţionale. Şeful statului spune că va trimite la Parlament articolul în forma pe care a trimis-o şi la Curtea Constituţională, fără a face vreo modificare.

Preşedintele a mai spune că a insistat pentru eliminarea respectivei prevederi din Constituţie întrucât legea fundamentală conţine o altă normă care stipulează că averea dobândită licit nu poate fi confiscată.
 
Traian Băsescu nu a ratat ocazia să lanseze noi atacuri. Şeful statului a lansat ieri noi atacuri la adresa Consiliului Superior al Magistraturii, despre care a declarat că s-a îmbolnăvit repede de "racilele vechiului CSM".

Consiliul Superior al Magistraturii susţine că eliminarea prezumţiei de liceitate a dobândirii averilor ar reprezenta un regres în materia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

×
Subiecte în articol: modificarea Constitutiei
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close