Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: PMP va vota pentru abrogarea ordonanţei 13 şi aprobarea prin lege a ordonanţei 14

Traian Băsescu: PMP va vota pentru abrogarea ordonanţei 13 şi aprobarea prin lege a ordonanţei 14

Traian Băsescu: PMP va vota pentru abrogarea ordonanţei 13 şi aprobarea prin lege a ordonanţei 14
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    10 Feb 2017   •   18:48

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că parlamentarii PMP vor vota legea de adoptare a ordonanţei de urgenţă care abrogă OUG 13.

„Noi vom vota pentru abrogarea ordonanţei 13 şi pentru aprobarea prin lege a ordonanţei 14”, a afirmat Băsescu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP.

El a arătat că Parlamentul trebuie să pună în acord Codurile penal şi de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale care au constatat neconstituţionalitatea unor articole.

„Sunt circa 55 de hotărâri ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole sau a unor formulări din articole din Codul penal şi Codul de procedură penală. Deci trebuie puse în acord codurile cu deciziile CCR. Este directiva 343 a UE care are termen de implementare în legislaţia naţională 1 aprilie 2018. Acea directivă implică modificarea a cel puţin 10 articole din Codul penal, nu din Codul de procedură penal. Deci avem obligaţii legale de a ne aşeza la masă şi a revizui anumite articole din Codul penal”, a afirmat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Partidul Miscarea Populara
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close