Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu poate ameninţa în voie! Parchetul General îi apără imunitatea

Traian Băsescu poate ameninţa în voie! Parchetul General îi apără imunitatea

Traian Băsescu poate ameninţa în voie! Parchetul General îi apără imunitatea
Sursa foto: foto: Intact foto
14 Mai 2014   •   17:31

Parchetul General apără imunitatea preşedintelui Traian Băsescu, dând de înţeles că acesta poate jigni fără să se ia vreo măsură în acest caz.

Un comunicat de presă al Parchetului General a anunţat suspendarea urmăririi penale în cazul Traian Băsescu, în dosarul în care este acuzat de şantaj de senatorul Gabriela Firea.

Într-o primă fază în urma plângerii a fost începută urmărirea penală pe faptă, pentru ca mai apoi să precizeze că nu poate fi începută şi urmărirea penală împotriva persoanei împotriva căreia a fost făcută această plângere, adică a preşedintelui Traian Băsescu, pentru că beneficiază de imunitate.

Senatorul Gabriela Firea, împreună cu avocatul Lucian Bolcaş, au depus o contestaţie la această decizie, iar răspunsul vă este prezentat în cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu".

Acesta este modul prin care procurorii explică de ce, deşi au luat act de plângere, au început urmărirea penală pe faptă pentru şantaj şi ameninţare, nu pot, spun ei, să îl şi cereceteze pe Traian Băsescu, pentru că are imunitate.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Alessandra Stoicescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close