Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Ponta să mai rabde până pe 22 decembrie acordul!

Traian Băsescu: Ponta să mai rabde până pe 22 decembrie acordul!

Traian Băsescu: Ponta să mai rabde până pe 22 decembrie acordul!
07 Aug 2014   •   19:29

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că îi recomandă premierului "să mai rabde" până pe 22 decembrie acordul de colaborare instituţională şi că face apel la Victor Ponta să reanalizeze decizia luată, menţionând totodată că poate să creadă şi faptul că "fiind foarte cald ieri, poţi deveni nervos".
   
Traian Băsescu a afirmat că premierul s-a "pripit" atunci când a anunţat că denunţă acordul de colaborare instituţională şi i-a recomandat să mai "rabde" până la sfârştiul mandatului său de şef de stat, întrucât documentul îl scuteşte de multe explicaţii atât pe el, cât şi Executivul pe care îl conduce.
   
"Primul-ministru s-a pripit. Îi recomand să mai rabde până pe 22 decembrie 2014 acest acord, pentru că îl ajută şi îl scuteşte de multe explicaţii şi pe el, şi Guvernul lui, şi dă partenerilor noştri sentimentul de stabilitate în drumul european al României şi în consolidarea relaţiei transatlantice şi în respectarea statului de drept'", a spus Băsescu.
   
El a arătat că face un apel la premier în sensul de a "reanaliza" decizia de denunţare a acordului de colaborare instituţională.
   
"Fac un apel la premier să reanalizeze decizia pe care a luat-o. Eu pot să cred şi faptul că, fiind foarte cald ieri, poţi deveni nervos. Accept şi ideea că premierul nu s-a uitat la emisiune şi nu a văzut exact ce am spus eu şi ce a spus ziaristul şi a mers pe preluările pe care le-au făcut televiziunile fără a da exact dialogul la care, repet, răspunsul meu nu a fost suficient de promt, dar în niciun caz nu îmi poate atribui formularea pe care a menţionat-o în scrisoarea prin care mă anunţă că denunţă acordul de cooperare instituţinală", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
   
Premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care îi spune că nu mai este valabil pactul de coabitare.

Guvernul a confirmat ulterior faptul că premierul Ponta i-a transmis, miercuri, preşedintelui scrisoarea de denunţare a pactului de colaborare instituţională semnat de cei doi, ca urmare a declaraţiilor făcute marţi de şeful statului.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close