x close

Traian Băsescu rămâne ferm pe poziții: PMP va vota împotriva lui Dragnea

18 Dec 2016   •   21:08
Traian Băsescu rămâne ferm pe poziții: PMP va vota împotriva lui Dragnea

PMP va vota pentru neacordarea mandatului de deputat în cazul lui Liviu Dragnea, a declarat duminică preşedintele partidului, Traian Băsescu. 

"PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea, că aşa spune Regulamentul (Regulamentul Camerei Deputaţilor - n.r.)", a spus Băsescu.

El a adăugat că, legal, prevederea din Regulamentul Camerei Deputaţilor care spune că mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate "stă în picioare" în cazul lui Dragnea. 

"Eu cred că legal stă în picioare, numai că aici discutăm despre PSD, ceea ce înseamnă că la comisia de validare se va da un aviz, pozitiv sau negativ, nici nu are relevanţă şi se va merge la vot în plen unde PSD şi ALDE vor vota pentru validarea mandatului. Şi cu asta se încheie discuţia, pentru că la ei legea e bună doar când le convine nu şi când nu le convine", a precizat Băsescu. 

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere prevederea din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale. 

"Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziţii de bun simţ şi să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curţii Constituţionale", a scris Turcan, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de facebook. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Traian Basescu PMP vot Liviu Dragnea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati