Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Referendumul va fi organizat indiferent de avizul Parlamentului

Traian Băsescu: Referendumul va fi organizat indiferent de avizul Parlamentului

Traian Băsescu: Referendumul va fi organizat indiferent de avizul Parlamentului
Sursa foto: Traian Basescu
16 Oct 2009   •   08:36

Traian Băsescu a anunţat joi seară că vom avea referendum pentru parlamentul unicameral la alegerile prezidenţiale, din această toamnă, indiferent de ce va decide Parlamentul. Şeful statului spune că va semna decretul pentru referendum, chiar dacă iniţiativa nu va fi acceptată de aleşi.

"Nimeni nu-mi poate lua stiloul din mână să semnez decretul. Marea problemă este, cu aviz pozitiv sau negativ al Parlamentului, sau fără aviz, voi semna decretul la momentul pe care îl considera potrivit, când am epuizat timpul cât pot să aştept Parlamentul. Temerea mea este că nu vor fi oameni suficienţi la referendum, pentru ca acesta să treacă", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, pe 24 septembrie, că a trimis preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului o solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.

Senatul a respins marţi proiectul de lege prin care referendumul urma să se desfăşoare în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament unicameral referendum
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close