Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: România va avea la CE un portofoliu de care n-o să ne fie ruşine

Traian Băsescu: România va avea la CE un portofoliu de care n-o să ne fie ruşine

Traian Băsescu: România va avea la CE un portofoliu de care n-o să ne fie ruşine
de M.C.    |    08 Sep 2014   •   19:43

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va avea în Comisia Europeană un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

"Referitor la ce vântură Victor Ponta legat de comisar, cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa... Vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni
.
Băsescu a adăugat că lista de comisari vehiculată în care Corina Creţu apărea ca urmând să deţină un portofoliu "neconvingător" a fost "o glumă lansată de la Bruxelles".

"Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat", a continuat preşedintele.

"Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie ruşine, dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. V-aş spune mult mai mult dar este o regulă, să nu se vorbească în această perioadă, este un atribut al preşedintelui Comisiei", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: Corina Cretu comisar european
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close