Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: România va împrumuta mulţi bani anul viitor

Traian Băsescu: România va împrumuta mulţi bani anul viitor

Traian Băsescu: România va împrumuta mulţi bani anul viitor
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   16:04

Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni la RRA, despre datoria externă a ţării şi nevoia pe care o are bugetul de împrumuturile externe pentru a putea acoperi aceste datorii. Conform şefului statului, România se va împrumuta de mulţi bani în 2011.

"România va avea un buget cu un deficit de 4,4% din PIB, ceea ce înseamnă aproximativ 6,6 miliarde de euro pe care trebuie să-i împrumutăm. În acelaşi timp, România plăteşte serviciul datoriilor externe anterioare, care se ridică la aproape 2,8 miliarde şi rostogoleşte datorii de alte 11 miliarde de euro, pe care trebuie să-i împrumutăm", a spus Băsescu, la RRA.

Şeful statului a adăugat că miza pentru Guvern este aceea de a elimina sectoarele manageriale care nu performează şi nu atrag fonduri europene, continuând reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

"Sunt acele faimoase unitati care gestioneaza bani europeni (...) va trebui să operăm chirurgical aceste unităţi de management unde nu s-au atras fonduri"

În 2011 ajustarea va fi mult mai fină, spune şeful statului, care le-a recomandat parlamentarilor să nu facă cheltuieli materiale inutile.

 "Trebuie trecut la o ajustare fina. S-au facut reduceri consistente anul acesta", a adăugat şeful statului.

 


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu imprumut FMI
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close