Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu se află în vizită la Londra. Şeful statului a avut o întrevedere cu premierul Marii Britanii

Traian Băsescu se află în vizită la Londra. Şeful statului a avut o întrevedere cu premierul Marii Britanii

Traian Băsescu se află în vizită la Londra. Şeful statului a avut o întrevedere cu premierul Marii Britanii
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
06 Iun 2011   •   21:47

Traian Băsescu şi-a exersat limba engleză chiar cu premierul Marii Britanii, David Cameron. Preşedintele României se află într-o vizită de două zile la Londra şi a avut deja o întrevedere cu primul ministru. Întâlnirea s-a desfăşurat într-un loc de tristă amintire pentru Traian Băsescu şi pentru faimoasa lui şuviţă.

Strada Downing, numărul 10. Cea mai cunoscută adresă din lume. În biroul primului ministru al Marii Britanii au trecut aproape toate personalităţile politice din ultimul secol. Dar nu pare a fi tocmai locul preferat al preşedintelui României. În urmă cu câţiva ani, vântul din insulă îi spulbera şuviţa chiar sub ochii lui Tony Blair.

Până la urmă, Traian Băsescu s-a predat în faţa limbii engleze.

Discuţiile dintre Băsescu şi Cameron au avut ca obiect oportunitatea unor investiţii mai serioase ale oamenilor de afaceri britanici în România. Până acum, Marea Britanie ocupă locul 10 în topul investitorilor din România, cu doar 3% din totalul investiţiilor străine. Un alt subiect aprins a fost şi cooperarea militară.

Cu atât mai mult, singura noastră fregată din Libia a aparţinut chiar Marii Britanii, cândva în secolul trecut. Traian Băsescu va avea şi o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din insulă, dar şi cu comunitatea Românilor din Londra. Din păcate, nici de data asta, Regina nu l-a invitat nici măcar la un ceai.

 


 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close