Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi alţi oficiali români au semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Poloniei (VIDEO)

Traian Băsescu şi alţi oficiali români au semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Poloniei (VIDEO)

Traian Băsescu şi alţi oficiali români au semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Poloniei (VIDEO)
12 Apr 2010   •   11:32

Românii care doresc să aducă un ultim omagiu oficialilor polonezi care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aviatic de la Smolensk o pot face la Ambasada Poloniei din Bucureşti. Acolo a fost deschisă, luni, o carte de condoleanţe pentru rudele victimelor.

Mai mulţi oficiali români, printre care actualul preşedinte, Traian Băsescu şi fostul şef de stat, Ion Iliescu, au mers deja la ambasadă pentru a semna în cartea de condoleanţe.

Traian Băsescu a fost întâmpinat în faţa instituţiei de către ambasadorul Poloniei la Bucureşti. Şeful statului a depus, pe trotuarul din faţa ambasadei, un buchet de trandafiri albi şi a aprins o lumânare. Preşedintele nu a dorit să facă nicio declaraţie.




La scurt timp după Traian Băsescu, la ambasadă a venit şi fostul şef de stat, Ion Iliescu. După ce a semnat în cartea de condoleanţe, Ion Iliescu a declarat că în asemenea momente nu există alte gânduri decât de condoleanţe pentru familiile celor care au murit, pentru conducerea Poloniei şi pentru poporul polonez.

Printre politicienii români care au semnat, luni dimineaţă, în cartea de condoleanţe s-au mai numărat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close