Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, pe vremea când se întâlneau la o cafea (FOTO)

Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, pe vremea când se întâlneau la o cafea (FOTO)

Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, pe vremea când se întâlneau la o cafea (FOTO)
Sursa foto: Basescu si Johannis
14 Oct 2009   •   13:32
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Chiar dacă se bucură de sprijinul majorităţii partidelor politice, Klaus Johannis mai trebuie să treacă peste ?un hop? foarte important până la ocuparea funcţiei de şef al Guvernului României: să primească acceptul lui Traian Băsescu.

Primarul Sibiului şi şeful statului s-au întâlnit în repetate rânduri, în ipostaze mai mult sau mai puţin oficiale. Traian Băsescu a efectuat o serie de vizite la Sibiu şi aproape de fiecare dată a preferat să să întâlnească cu primarul Johannis.

Una dintre întânirile neoficiale a avut loc în urmă cu doi ani. Cei doi au fost fotografiaţi alături de soţiile lor, la o terasă din Sibiu. Într-un cadru relaxat, Traian Băsescu şi Klaus Johannis au abordat mai multe subiecte precum sistemul de pensii, politica dar şi...vremea.

?Am discutat doar aşa, în general, despre politică, vreme, capitala europeană", declara la acea vreme Klaus Johannis. Acesta a ţinut să precizeze că subiectele politice discutate nu au avut nici o legătură cu evenimentele la zi.

KLAUS JOHANNIS, LA O CAFEA CU PREŞEDINTELE BĂSESCU



Klaus Johannis este primarul Sibiului de 9 ani şi se bucură de o susţinere masivă din partea locuitorilor. În timpul primului mandat, a lucrat în consiliu cu o majoritate constituită de PSD. În anul 2004, a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni.

Johannis este preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România şi senator de onoare al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. La data de 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

La ultimele alegeri locale şi europarlamentare, Klaus Johannis a dat senzaţia că a uitat de vizitele lui Traian Băsescu şi s-a afişat în mai multe rânduri alături de liderii liberali. De altfel, actuala propunere de a prelua şefia Guvernului România a venit de la Crin Antonescu, preşedintele PNL.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sibiu primar premier
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close