Traian Băsescu: Stăm blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen

de N.B.    |    12 Mar 2013   •   21:40
Traian Băsescu: Stăm blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu, că nu vrea să insinueze că Relu Fenechiu este motivul petnru care România este blocată în negocierile pentru intrarea în spaţiul Schengen, însă raportul MCV aduce multe semne de întrebare.

"Unele state membre fac caz de acest subiect. Vă rog să mă credeţi că nu am nimic cu domnul Fenechiu. Mă uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari la intrarea în spaţiul Schengen", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că este, în principiu, de acord cu premierul, care spune că Fenechiu încă nu este declarat vinovat, dar trebuie înţeles faptul că acestea sunt cerinţele UE.
   
Şeful statului a arătat că MCV "pune sub semnul întrebării toate structurile politice", el menţionând în acest sens Parlamentul cu privire la incompatibilităţile unor parlamentari şi Guvernul cu privire la miniştri cu dosare penale în instanţă.
   
Întrebat dacă România a ratat decizia privind aderarea la spaţiul Schengen din cauză că Fenechiu a rămas în Guvern, Băsescu a spus că nu se poate pune problema în acest fel deoarece în raportul MCV sunt mai multe "semne de întrebare'.
   
De asemenea, întrebat dacă îndeplinirea tuturor punctelor menţionate în raportul MCV ar fi asigurat intrarea în Schengen, Băsescu a răspuns afirmativ, adăugând: "în proporţie de sută la sută".

Parteneri
x close