Traian Băsescu: Sunt dispus să îmi scurtez mandatul în aşa fel, încât în noiembrie să fie atât alegeri prezidenţiale cât şi parlamentare

de L.D.    |    19 Mar 2012   •   20:12
Traian Băsescu: Sunt dispus să îmi scurtez mandatul în aşa fel, încât în noiembrie să fie atât alegeri prezidenţiale cât şi parlamentare Foto: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este "dispus la ajustarea mandatului prin voinţă publică" dacă se modifică Constituţia, arătând şi că organizarea referendumului referitor la amendarea legii fundamentale concomitent cu alegerile locale a fost intenţia sa, precizează Mediafax.

"Trebuie să vă spun: eu încerc disperat aproape să ating acest obiectiv. De ce? Nu pentru mine, pentru că eu nu aş beneficia de îmbunătăţirea acestei Constituţii, în orice caz. Mandatul meu nu se poate desfăşura decât pe Constituţia existentă, însă, aşa cum rezultă din stenogramă, sunt dispus la ajustarea mandatului prin voinţă proprie, dacă nu se întâmplă un lucru extrem de grav pentru democraţia românească: trecerea peste votul a 85% dintre cei care au participat la referendumul din noiembrie 2009", a declarat Băsescu pentru televiziunea publică, întrebat dacă a vorbit la consultările cu USL, aşa cum rezultă din stenograme, despre renunţarea la o parte din mandatul său în schimbul modificării Constituţiei.

De asemenea, el a subliniat că va rămâne adeptul trecerii la Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, aşa cum s-a votat la referendumul din noiembrie 2009 şi va continua şi în campania electorală din acest an să susţină acest obiectiv.

Parteneri
x close