Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Sunt un adept al privatizărilor, nu al datului gratis

Traian Băsescu: Sunt un adept al privatizărilor, nu al datului gratis

Traian Băsescu: Sunt un adept al privatizărilor, nu al datului gratis
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2011   •   21:50

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unei emisiuni la TVR, despre problemele şi perspectivele economice ale României, explicând că deciziile judecătoreşti prin care statul este obligat la plăţi către cetăţeni aduc o mare gaură în bugetul public.

În acest context, şeful statului a explicat că în momentul de faţă sunt cumulate plăţi de nouă miliarde de lei din hotărâri judecătoreşti, plăţi care nu pot fi efectuate momentan.

"Din câte ştiu de la Guvern, nu se vor putea plăti indexări de la 1 ianuarie, iar dacă vor începe procesele, judecătorii să spună şi de unde. Nimeni nu-şi poate permite să ducă ţara asta în dezastru"

"Numai din hotărâri judecătoreşti, în momentul de faţă sunt cumulate 9 miliarde de lei plăţi. Vreţi să-mi spuneţi cine este responsabil de executarea bugetului de stat? Magistraţii, Guvernul, Parlamentul?"

În cadrul aceleiaşi intervenţii, preşedintele a vorbit şi despre ţinta de deficit din anul 2012 şi privatizarea companiilor de stat, idee care este agreată de şeful statului, în contextul în care procesul este echitabil.

"Sunt un adept al privatizărilor, dar nu un adept al datului gratis. De aceea, opţiunea mea a fost management privat, care întâi să-mi facă societatea privatizabilă şi să o pot vinde la momentul potrivit"

În continuare, Traian Băsescu a motivat numeroasele declaraţii ale coaliţiei şi nu numai, prin care populaţia a fopst asigurată că nu vor mai exista disponibilizări în rândul bugetarilor. Astfel, preşedintele a explicat că peste 5.000 de angajaţi ai statului sunt eliminaţi lunar din sistem, datorită legislaţiei existente.

"Legislaţia existentă face ca numărul de salariaţi de la stat să se reducă cu 5.000. DIn ianuarie până acum, pe legislaţia existentă nu a existat lună cu o reducere mai mică de 5.000. Ca să poţi angaja un om nou în sistem, trebuie să plece şapte. Asta e media pe tot ansamblul bugetar"

 

×
Subiecte în articol: privatizare TVR bugetari pensionari
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close