Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu susţine că mai mulţi consuli vor fi schimbaţi din funcţie

Traian Băsescu susţine că mai mulţi consuli vor fi schimbaţi din funcţie

Traian Băsescu susţine că mai mulţi consuli vor fi schimbaţi din funcţie
05 Oct 2008   •   19:31

Traian Băsescu le-a pus gând rău consulilor. El a declarat că după alegeri va face curăţenie în sectorul diplomatic şi mulţi dintre cei cu funcţii vor fi destituiţi. Şeful statului a făcut declaraţiile la Forumul Europa 2008 unde românii din diaspora s-au plâns că autorităţile din ambasade şi consulate nu îşi îndeplinesc aşa cum trebuie atribuţiile.
Traian Băsescu a declarat că ministrul de Externe, Lazăr Comănescu a început deja o campanie de identificare şi excludere din sistemul consular a celor care nu sunt adevăraţi profesionişti. Măsura va continua şi după alegeri şi va fi mai intensă, a spus şeful statului.
?Vor trebui să fie oameni care ştiu ce înseamnă meseria de consul. Nici prieteni, nici amici politici, nici rude, nici nimic altceva. Nimeni nu este îndreptăţit să fie consul dacă nu este calificat să fie consul?, a precizat preşedintele.
La Congresul românilor din Europa şi America de Nord, preşedintele a ascultat nemulţumirile comunităţilor româneşti din străinătate şi i-a asigurat pe cei prezenţi că România face toate eforturile pentru a-i spijini. Şeful statului i-a îndemnat pe românii care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor să revină în ţară.
Traian Băsescu a vizitat duminică şi primăria din Alcala de Henares, unde a primit din partea autorităţilor locale titlul de ?Oaspete ilustru? al oraşului. Traian Băsescu a asistat apoi la o slujbă oficiată la Biserica ortodoxă din Alcala de Henares. El a făcut apel la unitate, subliniind importanţa bisericii în acest sens.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a refuzat să comenteze afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu în Spania. Cosmin Boiangiu a declarat că MAE comentează doar aspecte de natură tehnică referitoare la sistemul consular. Boiangiu a reamintit însă că sistemul consular face obiectul unui amplu proces de reformă, iniţiat de actualul ministru, Lazăr Comănescu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close