Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, susţinut de PD-L la prezidenţiale pentru realizările din primul mandat (VIDEO)

Traian Băsescu, susţinut de PD-L la prezidenţiale pentru realizările din primul mandat (VIDEO)

Traian Băsescu, susţinut de PD-L la prezidenţiale pentru realizările din primul mandat (VIDEO)
08 Oct 2009   •   17:30

Colegiul Director al PDL a oficializat joi, în unanimitate, susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României, a consfinţit liderul PDL, Emil Boc, o realitate deja existentă prin fluturaşele electorale cu sigla PDL care au împânzit deja Bucureştiul. Preşedintele democrat-liberal a explicat că decizia partidului se bazează pe realizările interne şi externe obţinute de Băsescu în primul mandat de cinci ani la Cotroceni. Boc a mai arătat că va susţine demersurile de modernizare a statului enunţate şi de actualul preşedinte şi, care, mai mult ca sigur vor constitui principalele teme electorale în campania care va urma: reformarea Parlamentului, reforma în educaţie, Legea unică de salarizare şi Legea pensiilor. Cât priveşte posibilitatea unei lansări festive a candidaturii lui Băsescu, Boc a susţinut că partidul său nu are timp de "balonaşe" ca cei din opoziţie, fiind prea ocupat cu grija bunei guvernări.

"În luarea acestei decizii,PD-L a avut în vedere realizările din primul mandat ale preşedintelui care au vizat reforma statului şi modernizarea României", a explicat Emil Boc, care a trecut în revistă venimnetle notabile din ultimiii cinci ani: intrarea României în UE ca membru plin, impunerea referendumului pentru votul uninominal şi trecerea la acest sistem electoral, accesul la arhivele fostelor servicii de informaţii comuniste şi condamnarea fostului regim politic, la pachet cu implementarea cotei unice de impozitare, adoptarea şi aplicarea pensiei minime de 350 de lei.

BOC: PD-L ÎL VA SUSŢINE PE TRAIAN BĂSESCU LA PREZIDENŢIALE



"Succesele" mandatului băsescian, completate de Boc cu măsurile Guvernului Tăriceanu

În pomelnicul de realizări atribuite mandatului prezidenţial, premierul nu a ezitat să înşusească în numele acestuia ideea formulată şi promovată pentru prima oară de către liberali privind controversata cotă unică. "Este principalul element al asigurării creşterii economice şi stimulării mediului de afaceri" a susţinut Boc, trecând sub tăcere faptul că această măsură a fost adoptată şi implementată de fostul guvern Tăriceanu.

Boc a făcut şi elogiul unor proiecte europene susţinute şi promovate de către actualul preşedinte. "Fie că vorbim de Dunăre, Marea Neagră sau proiectul Nabuccco, au devenit realităţi prin impunerea lor la nivel european" a conchis liderul PDL.

Lansarea festivă cu balonaşe, înlocuită cu "avem treabă pentru ţară"

El a exclus o lansare oficială şi festivă a candidaturii lui Băsescu după modelul Geoană, arătând că şeful statului şi-a făcut cunoscută deja în mod oficial candidatura la Cotroceni în rândul oamenilor. "Nu a fost confirmată nici o acţiune. Nu e timp de baloane şi balonaşe, sunt în altă parte în Opoziţie. Avem treabă, trebuie să rezolvăm problemele ţării", a susţinut Boc, intrat în pielea de premier, începând să enumere recentele măsuri social-electorale luate de Executivul pe care-l conduce.

Surse democrat-liberale susţin însă că planul iniţial de lansare a candidaturii lui Băsescu prevedea adunarea la Bucureşti a peste 6.000 de delegaţi ai partidului din toată ţara, într-un cadru festiv menită să rivalizeze lansarea rivalului social-democrat, Mircea Geoană. Semnalul de sobrietate şi austeritate transmis duminică dinspre Cotroceni, în ton cu actuala criză economică, au înăbuşit aceste pregătiri interne care au fost trecute rapid pe linie moartă de liderii PDL.

Chestionat de presă cu privire la cartonaşul cu numelele lui Băsescu care a tronat pentru o bună vreme pe masa de şedinţă a Colegiului Director, Boc a dat asigurări că nu se impunea prezenţa şefului statului la lucrări, decizia acestui for fiind suficientă. Boc a mai precizat că în perioada campaniei electorale programele PD-L şi cel al candidatului Traian Băsescu vor fi sincronizate.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close