Antena 3 Politică Traian Băsescu, trădat de Alianța dreptei. Anunț ferm despre candidatura la Primăria București: ”Vor să ne desființeze! Le arăt eu”

Traian Băsescu, trădat de Alianța dreptei. Anunț ferm despre candidatura la Primăria București: ”Vor să ne desființeze! Le arăt eu”

de Cristina Tudorache    |    29 Iul 2020   •   21:25
Traian Băsescu, trădat de Alianța dreptei. Anunț ferm despre candidatura la Primăria București: ”Vor să ne desființeze! Le arăt eu”
Sursa foto: Hepta

Traian Băsescu se simte trădat de Alianța dreptei constituită pentru a avea un candidat comun împotriva Gabrielei Firea la alegerile locale din 27 septembrie. Traian Băsescu spune că nu a glumit atunci când a anunțat că ar putea candida la funcția de primar general al Capitalei și spune că decizia este ”o necesitate politică”.

„Am câștigat de două ori Primăria Capitalei și am lăsat ceva în urmă. Am găsit un București cu 47.000 de chioșcuri, cu câini peste tot. Am lăsat un București contorizat, cu punctele termice modernizate, cu linia 41 și multe altele. În ceea ce privește anunțul, nu l-am făcut în glumă, pentru că este o necesitate politică.

Niște domni s-au hotărât să-și bată joc de dreapta. Le-am propus și am susținut varianta Nicușor, să-l susținem toți. Vin acum și spun ‘da, să-l susținem toți, dar fără liste comune’. Păi cum poate fi susținut Nicușor fără liste comune? Iar ultima comunicare pe care i-a făcut-o domnul Ludovic Orban președintelul PMP, lui Eugen Tomac, este că nu fac alianță cu PMP pentru că nu vrea USR-ul”, a declarat Traian Băsescu, miercuri seară, la un post de televiziune.

Traian Băsescu, trădat de Alianța dreptei. Anunț ferm despre candidatura la Primăria București: ”Vor să ne desființeze! Le arăt eu”

Traian Băsescu anunță că „una din opțiunile posibile sau foarte posibile” este ca el însuși să candideze.

„Foarte bine, asta e decizia lor, dar nu pot cere PMP-ului să-l voteze pe Nicușor și să-și vadă de drum. Și atunci, decizia este să jucăm, dacă vor să jucăm. Jucăm politic. PMP nu e acceptat de partidele care se revendică a fi de dreapta și PMP va candida cu candidat propriu.

Una din opțiunile posibile sau foarte posibile este ca eu să candidez. Dacă partidul, în structura lui de conducere, va spune că e de acord, eu voi candida și voi da confortul de la Bruxelles pentru a relua ce a rămas neterminat”, a adăugat fostul președinte.

Traian Băsescu dezvăluie care este ”jocul politic” din spatele excluderii PMP din Alianță

„Eu intuiesc calculul. Îmi permit să spun care este socoteala. Eu am fost cel care a lasat ideea să-l susținem toți pe Nicușor. Au acceptat toți ideea, numai că, în afară de organizația de București, alții ar vrea ca Nicușor să nu câștige.

Mai mult decât atât, îi pică mănușă și PNL-ului, care face presiuni pe candidații noștri prin teritoriu „veniți la noi, că și așa se desființează PMP-ul după alegerile astea”. O să le arăt că nu se deființează. Și dacă obiectivul lor a fost să țină PMP-ul la margine pentru ca după un rezultat slab să-l poată înghiți, s-au înșelat”, a mai spus fostul primar.

Băsescu, convins că o va învinge fără probleme pe Firea

„Nu omule, pe Firea o bat eu, cu Nicușor e mai greu. Sunt de acord ca intrarea mea in competitie i-ar diminua sansele lui Nicusor. Sunt gata să renunț la confortul mandatului de la Bruxelles pentru a continua ce am mai făcut prin București” a mai declarat Traian Băsescu.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close