Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu va trimite proiectul pentru modificarea Constituţiei în Parlament

Traian Băsescu va trimite proiectul pentru modificarea Constituţiei în Parlament

Traian Băsescu va trimite proiectul pentru modificarea Constituţiei în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2011   •   13:56

Preşedintele României a declarat, în cadrul unui interviu la postul public de radio, că va trimite în Pralament proiectul pentru modificarea legii fundamentale, împreună cu decizia Curţii Constituţionale şi avizul Consiliul Legislativ.

Traian Băsescu nu are de gând să renunţe la propunerea de eliminare din textul Constituţiei a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit.

Săptămâna trecută, magistraţii Curţii Constituţionale au stabilit că unele prevederi, printre care şi cea privind caracterul licit al averii, sunt neconstituţionale. Şeful statului spune că va trimite la Parlament articolul în forma pe care a trimis-o şi la Curtea Constituţională, fără a face vreo modificare.

În contextul modificării legislaţiei privind confiscarea averilor ilicite, şeful statului a declarat că aceasta trebuie însoţită de o decizie judecătorească, iar judecătorii şi procurorii sunt singurii care nu au niciun fel de răspundere pentru proasta gestionare.

Traian Băsescu susţine că este necesară stabilirea, printr-o lege a Parlamantului, a responsabilităţii judecătorilor şi procurorilor, spunând că "statul român plăteşte prea mult din cauza judecătorilor".

 


Traian Băsescu atacă Justiţia: România este unul dintre cei mai mari plătitori la CEDO

"Prea mulţi arestaţi degeaba şi prea multe verdicte eronate" a declarat şeful statului, atenţionând că lipsa legislaţiei care să responsabilizeze judecătorii şi procurorii pentru proasta gestionare a activităţii lor conduce la un sistem judiciar ineficient.





×
Subiecte în articol: modificarea Constitutiei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close