Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu vede numai corupţia altora. Ce le-a cerut lui Iohannis şi Ponta

Traian Băsescu vede numai corupţia altora. Ce le-a cerut lui Iohannis şi Ponta

Traian Băsescu vede numai corupţia altora. Ce le-a cerut lui Iohannis şi Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mar 2015   •   08:18

Traian Băsescu vede doar corupţia altora, însă timp de 10 ani a protejat-o pe cea a oamenilor săi. Într-o postare pe Facebook, fostul preşedinte le-a cerut preşedintelui Iohannis şi premierului Victor Ponta să îl remanieze pe ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov. 

 
"Ministrul de Finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie. Vă rog înţelegeţi că orice oră întârziere în remanierea ministrului de Finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare, dar şi pe cursul de schimb. Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni", a scris Băsescu pe pagina de socializare.
 
Fostul preşedinte vede însă corupţia doar din ograda altora şi uită că în timpul mandatului său, şase miniştri ai cabinetul Boc au avut probleme cu legea şi nu  a mai cerut remanierea acestora. 
 
De altfel, unul dintre miniştri a fost şi condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. Este vorba despre Monica Iacob Ridzi, în dosarul privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. 

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Procurorii îl acuză că în perioada în care a fost primar al oraşului Slatina a dat contracte cu dedicaţie şi a luat mită 2 milioane de euro. 

Citiţi şi: Ponta, mesaj de SUSŢINERE pentru Vâlcov
 
 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close