Antena 3 CNN Politică Traian Igaş a depus jurământul pentru şefia MAI. Băsescu: Deja ţi-ai uitat şeful? (VIDEO)

Traian Igaş a depus jurământul pentru şefia MAI. Băsescu: Deja ţi-ai uitat şeful? (VIDEO)

Traian Igaş a depus jurământul pentru şefia MAI. Băsescu: Deja ţi-ai uitat şeful? (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Sep 2010   •   19:11

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a depus, luni seară, jurământul pentru ocuparea postului lăsat vacant de Vasile Blaga.

Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu i-a urat acestuia succes şi l-a avertizat că are o misiunea grea, cu atât mai mult cu cât trebuie să se ridice "la înălţimea predecesorului" său. Înainte, însă, de a-şi începe discursul, şeful statului a glumit pe seama noului ministru, care a uitat să strângă mâna celor doi preşedinţi ai Camerelor.

"Deja ţi-ai uitat şeful? Şeful de Cameră", i-a spus Băsescu lui Igaş.

Traian Igaş depune jurământul

Preşedintele şi-a continuat apoi discursul, felicitându-l pe Traian Igaş pentru desemnarea în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Şeful statului l-a avertizat pe noul ministru că are "o misiune extrem de dificilă, extrem de grea" şi că "responsabilitatea de a fi la înălţimea predecesorului va face misiunea şi mai grea".

"Sunteţi un om care va înţelege foarte bine ce înseamnă legea. Ministerul pe care îl preluaţi în aceată seară este unul din pilonii statului român, un minister al cărui salariaţi sunt la contact cu cetăţeanul, al căror salariaţi trebuie să aibă deplin respect pentru lege, iar comportamentul lor trebuie să nu lase dubii asupra moralităţii", a spus Traian Băsescu.

"Vă doresc mult succes. Probabil vă voi spune mai multe la ceremonia de învestitură, peste 55 de minute", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu: Aveţi o misiune extrem de dificilă

După depunerea jurământului, Vasile Blaga i-a predat "ştafeta" lui Traian Igaş, la sediul Ministerului de Interne.

Igaş: În viaţă trebuie să iei ce ţi se oferă

Traian Igaş a făcut primele declaraţii în calitate de ministru al Internelor cu puţin timp înainte de a depune jurământul. Acesta le-a mulţumit colegilor pentru încreder şi a declarat că nu şi-a propus să ajungă ministru, dar "că în viaţă trebuie să iei ceea ce ţi se oferă".

"Mulţumesc colegilor de partid care au avut încredere în mine şi mi-au dat o poziţie atât de importantă. Sper să reuşesc să duc mai departe tot ceea ce a început domnul ministru Blaga", a spus Traian Igaş.

"Nu mi-am propus să ajung ministru până acum, dar în viaţă trebuie să iei ceea ce ţi se oferă", a mai spus Igaş.

Prima declaraţie a lui Igaş, după preluarea MAI

Cine este Traian Igaş

Absolvent de Drept, Traian Igaş a fost, pe rând, consilier local, consilier judeţean şi deputat. În prezent, este lider al grupului PDL din Senat şi preşedinte al Comisiei pentru Regulament. În legislatura 2004-2008, a ocupat funcţia de deputat.

În alegeri, Igaş a fost susţinut de primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, fin al preşedintelui Traian Băsescu.

Vezi aici CV-ul lui Traian Igaş

Potrivit declaraţiei sale de avere, Igaş deţine trei terenuri, un luciu de apă şi două case în Pecica, judeţul Arad, şi, de asemenea, un apartament în municipiul Arad. Totodată, senatorul deţine două autoturisme, precum şi bijuterii de 10.000 de euro. Traian Igaş este asociat unic la SC Costello 2000 SRL.

Vezi aici declaraţia de avere a lui Traian Igaş

Senatorul PDL Traian Igaş a fost numit, joi, în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în locul ministrului demisionar Vasile Blaga. Acesta a anunţat că îşi depune demisia de onoare după scandalul iscat de protestul de vineri al poliţiştilor.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Traian Igas juramant MAI
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close