Antena 3 Politică Traian Ungureanu îi invită pe Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL

Traian Ungureanu îi invită pe Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL

de G.S.    |    26 Mai 2013   •   14:00
Traian Ungureanu îi invită pe Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le cere colegilor săi de partid Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL, "dacă le este lehamite" de partid.
"Dacă le este lehamite, să plece!", a declarat Traian Ungureanu, duminică, pentru Mediafax, referindu-se la Teodor Baconschi şi Cristian Preda.
El s-a arătat nemulţumit de declaraţiile şi criticile acestora la adresa PDL.
"Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea aşteaptă totuşi o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuţia despre destinaţia boscheţilor din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbeşte de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu loveşti, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaş roşu! Atenţie la penibil!", a mai spus Traian Ungureanu.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o reacţie de alternativă la un "PDL care este leşinat", iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura Mişcării.
"Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal. 
Preda a fost întrebat dacă s-ar putea implica într-un astfel de partid. 
"Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară", a răspuns europarlamentarul PDL. 
Teodor Baconschi a declarat, recent, că PDL "nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbră, nu are prezidenţiabil, nu are valori de dreapta asumate şi este un partid în derută".
Fundaţia "Mişcarea Populară" a anunţat, sâmbătă, începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".
Conform unui comunicat al fundaţiei remis sâmbătă agenţiei Mediafax, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei "Mişcarea Populară", care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie.
"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară", precizează sursa citată.
Fundaţia Mişcarea Populară a informat marţi că a iniţiat consultarea aderenţilor cu privire la oportunitatea înfiinţării unui partid politic care să susţină proiectele lansate de fundaţie şi care să preia numele acesteia. Aderenţii sunt invitaţi să trimită răspunsurile lor până vineri, 24 mai, la miezul nopţii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Mişcării Populare.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, la RFI, că partidul pe care l-ar înfiinţa Fundaţia Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2016.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close