Antena 3 CNN Politică Transhumanţă politică. Nume sonore ale PDL şi USL fug în alte colegii, de teama eşecului

Transhumanţă politică. Nume sonore ale PDL şi USL fug în alte colegii, de teama eşecului

Transhumanţă politică. Nume sonore ale PDL şi USL fug în alte colegii, de teama eşecului
Sursa foto: Foto: Mediafax/Agerpres
de M.Z.    |    08 Oct 2012   •   21:31

Transhumanţa politică este în plină desfăşurare pe ultima sută de metri înaintea alegerilor. Teama unui eşec electoral îi face pe mulţi parlamentari să fugă în colegii cu şanse. Vorbim de nume sonore din politică, precum Vasile Blaga, Elena Udrea sau Cristian Boureanu.

Permutări sunt şi în tabăra USL. Crin Antonescu şi Călin Popescu-Tăriceanu schimbă şi ei colegiul.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu dă colegiul din Argeş pe unul din judeţul Vaslui. Pare decis să câştige lupta electorală, mai ales că a început campania în mod tradiţional: a împărtit sute de sarmale la un targ de toamnă. 

După eşecul de la Primăria Capitalei, Vasile Blaga lasă Bucureştiul pentru un colegiu din Timiş.

De furia oamenilor pare să fugă şi Elena Udrea, care lasă colegiul din Drumul Taberei din Capitală pentru unul din Neamţ, în fieful lui Gheorghe Ştefan.

Colegii de partid spun însă că fostul ministrul al Dezvoltării nu ar avea probleme cu electoratul. "Şi doamna Udrea, şi doamna Anastase nu au nicio problemă, dar poate comisia va decide altceva", susţine Cezar Preda, prim-vicepreşedinte PDL.

Permutări de ultim moment sunt şi în tabăra USL. Liderul PNL, Crin Antonescu, a dat sectorul 1 pe un colegiu din sectorul 3, în dorinţa de a lupta cu Vasile Blaga. 

Şi fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu candidează în Capitală. Acesta pleacă din colegiul câştigat în 2008 în Ilfov pentru un loc în Parlament din sectorul 1. 

O altă surpriză din tabăra social-democraţilor o constituie candidatura lui Mircea Geoană, în colegiul său din Dăbuleni, cu susţinerea USL.

Doar patru miniştri din guvernul condus de Victor Ponta nu vor intra în campania pentru alegerile parlamentare, programate pentru 9 decembrie, ceilalţi 17 miniştri urmând să candideze în colegii electorale din 14 judeţe.




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close