Antena 3 CNN Politică Traseismul politic ia amploare înaintea alegerilor locale. PNL a atras în ultimele zile peste 120 de primari de la PSD

Traseismul politic ia amploare înaintea alegerilor locale. PNL a atras în ultimele zile peste 120 de primari de la PSD

Traseismul politic ia amploare înaintea alegerilor locale. Partidul premierului Ludovic Orban a atras, în doar câteva zile, peste 120 de primari de la PSD prin înțelegeri ascunse, oferte si promisiuni. Şi în 2014, PSD, aflat la guvernare, acapara sute de primari în baza ordonantei 55, care permitea migrația aleșilor locali.

Traseismul politic ia amploare înaintea alegerilor locale. PNL a atras în ultimele zile peste 120 de primari de la PSD
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    15 Aug 2020   •   19:00

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale a declanșat operațiunea de racolare a primarilor aflați în funcție. PNL a început să anunțe transferul mai multor primari PSD, chiar dacă liberalii anunțaseră că nu vor încuraja migrația politică.

Social-democrații spun că s-a recurs la amenințări și șantaj și ca vor depune plângeri penale împotriva membrilor pnl care au incercat sa le ia aleșii locali prin astfel de metode. Doar în ultima perioada liberalii au reușit sa convingă peste 120 de primari de la psd sa candideze pentru încă un mandat din partea PNL.

Nici social-democrații nu au rămas însă indiferenți și au acaparat aleși locali de la partidul aflat la guvernare. Doar că PSD a reușit să-și întărească forțele cu doar 39 de primari. 

Cum au jucat liberalii cărțile în toată țara

În județul Giurgiu liderii PNL au dat lovitura și au reușit sa convingă nu mai puțin de 26 de primari de la PSD să candideze pe listele PNL la alegerile din 27 septembrie. Liderii PSD au încercat sa fure și ei aleși locali de la PNLl, însă au reușit sa ia doar 2.

Liderii PNL nu s-au sfiit sa distrugă nici unul dintre fiefurile tradiționale ale social-democraților, Teleormanul. Din județul controlat ani la rând de Liviu Dragnea, membrii PNL au atras acum 15 primari, iar PSD nu a reușit sa mai câștige niciun candidat din tabăra adversarilor.

Lista județelor în care PNL pare ca a făcut legea în ultimele săptămâni continua cu Mehedinți și Cluj. Din fiecare județ PNL a racolat câte 14 aleși locali. La Mehedinți, PSD a reușit sa fure doar doi primari de la pnl, iar la Cluj, județul controlat de Emil Boc, social-democrații, de asemenea, nu au convins niciun liberal sa li se alăture.

Nici la Suceava lucrurile nu stau mai rău pentru liberali. În județul condus de ani de zile de PNL 10 de primari care și-au câștigat mandatul sub sigla celor trei trandafiri trec acum în echipa dreptei. Printre ei se numără primarii localităților Moara, Frasin și Paltinoasa.

Și la Iași pnl a câștigat un număr însemnat de aleși locali. Mai exact, acolo liberalii au convins 6 primari sa li se alăture, în schimb ce psd a reușit sa convingă un singur primar liberal sa între în cursa alături de partidul condus de Marcel Ciolacu.

PNL a reușit sa acapareze și alte județe din sudul și sud estul țării: Dolj, Gorj, Călărași sau Ialomița.

În vestul și în sud estul teritoriului schimburile de primari aprope ca nici nu exista, asta pt ca în mare parte, sunt județe controlate destul de bine de PNL.

De cealaltă parte, social-democrații au reușit într-o singură zonă sa racoleze un număr mai mare de aleși PNL. În Olt 9 primari de la PNL au trecut la PSD, nemulțumiti de filiala PNL din teritoriu.

×
Subiecte în articol: PNL PSD
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close