Antena 3 CNN Politică Tratative de pace între taberele PNţCD. Sârbu îi propune lui Miluţ să-l susţină pe Ciuhandu ca preşedinte

Tratative de pace între taberele PNţCD. Sârbu îi propune lui Miluţ să-l susţină pe Ciuhandu ca preşedinte

Tratative de pace între taberele PNţCD. Sârbu îi propune lui Miluţ să-l susţină pe Ciuhandu ca preşedinte
Sursa foto: Gheorghe Ciuhandu
16 Apr 2010   •   16:51

Cele două grupări rivale din partidul redus la dimensiunea unuia de buzunar, PNţCD, încearcă de câteva săptămâni să ajungă la un acord menit să reinstaleze unitatea într-o formaţiune politică măcinate de ani bune de zile de disensiuni şi lupte instestine. Recent, Marian Miluţ, liderul contestat de către ţărăniştii grupţi în jurul liderilor de Timiş, Radu Sârbu şi Gheorghe Ciuhandu, a întins ramura de măslin spre cei doi: a propus găsirea şi susţinerea unui alt preşedinte al partidului, altul decât propria sa persoană sau Radu Sârbu.
Aripa Sârbu pare pe punctul de a accepta oferta lui Miluţ. Sârbu a declarat vineri, că în cazul în care aripa pe care o conduce va decide să accepte soluţia de compromis propusă de Marian Miluţ, preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, este "prima opţiune" la preşedinţia partidului.
"În acest moment există opt procese pe rol, într-unul singur există o sentinţă în favoarea noastră, vom avea dreptate şi în celelalte. În aprilie şi mai vom mai primi hotărâri favorabile. Şi tocmai pentru că Miluţ simte că e funia aproape, a fluturat o batistă mică, albă. El propune să se găsească un preşedinte, altul decât el sau eu. Bineînţeles, domnul Ciuhandu e şi prima noastră opţiune. Suntem deschişi unei soluţii amiabile, evident", a spus Sârbu.
În opinia sa, PNŢCD nu mai are timp de pierdut în "confruntări intestine", ci trebuie să se întoarcă la electorat.
"Singura carte pe care Miluţ o are în mână este timpul. PNŢCD nu îşi mai poate permite să îşi piardă timpul în confruntări intestine, ci trebuie să se întoarcă cu faţa către electorat. Nu putem recupera procentele până la prag dacă noi ne confruntăm cu noi", a mai spus Sârbu.
Ciuhandu este însă rezervat cu privire la şansele sale de a fi acceptat de Miluţ.
"E prematur să discutăm treaba asta. Nu aş accepta o asemenea rezolvare, pentru că eu nu am încredere în Miluţ şi nici acest domn în mine. El nu şi-a respectat niciun fel de angajament luat la congresul din 2007", a afirmat Ciuhandu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedinte
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close