Antena 3 Politică Trei ani de când Klaus Iohannis a fost ales preşedintele României. Cele mai importante realizări

Trei ani de când Klaus Iohannis a fost ales preşedintele României. Cele mai importante realizări

16 Noi 2017   •   20:22
Trei ani de când Klaus Iohannis a fost ales preşedintele României. Cele mai importante realizări

Pe data 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al României, după ce l-a învins pe Victor Ponta, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Au trecut trei ani de atunci, iar în mandatul său a trebuit să facă faţă unor provocări dificile, cauzate de cele mai multe ori de măsurile controversate luate de Guvernul Ponta, Grindeanu sau Tudose.

„Îmi aduc aminte cu plăcere de ziua în care a fost ales președinte. Cred că marile teme de interes național, în relația cu Europa și cu lumea, nu au fost nici pe departe atinse. Eu ca cetățean, mă simt umilit de poziția Statelor Unite, care nu ne acordă viză. nu suntem membre ale elitei Schengen în Europa. Nu se pune nici măcar în discuție trecerea la moneda euro. Românii sunt în continuare umiliți, mai ales în Marea Britanie, cu ocazia Brexit-ului. Și cred că este o listă continuă pe care ar fi trebuit să le facă președintele”, a spus Marius Pieleanu, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3.

„Eu cred că Victor Ponta ar fi făcut mult mai mut în plan extern, decât ce a făcut Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, pe unde merge, merge numai în plan personal. A promis un proiect de țară, nu există nici în ziua de astăzi. A promis o relație mai bună cu Statele Unite, poate în plan personal o fi o relație mai bună”, este de părere Cătălin Ivan.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close