Antena 3 CNN Politică Trei consilieri locali PNL din Craiova au fost excluși din partid: "Au refuzat, în mod repetat, să participe la activitățile la care au fost convocați"

Trei consilieri locali PNL din Craiova au fost excluși din partid: "Au refuzat, în mod repetat, să participe la activitățile la care au fost convocați"

Trei consilieri locali PNL din Craiova au fost excluși din partid în cadrul ședinței Biroului Politic Local.

Trei consilieri locali PNL din Craiova au fost excluși din partid: "Au refuzat, în mod repetat, să participe la activitățile la care au fost convocați"
Sursa foto: Facebook/ PNL Craiova
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2024   •   20:20

Biroul Politic Local al Partidului Național Liberal (PNL) Craiova a luat decizii importante, în cadrul ședinței de sâmbătă, 10 februarie 2024, privind reconfigurarea structurii de conducere și a listei de consilieri locali.

În urma votului membrilor, s-a hotărât propunerea de excludere din partid a trei consilieri locali: Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi.

"Decizia a fost luată ca urmare a încălcării de către aceștia a prevederilor articolului 25, literele d,e, g și i, precum și a articolului 26, aliniatul 2 din statutul Partidului Național Liberal.

Cei trei, în calitate de membri ai Biroului Politic Local al PNL Craiova au refuzat în mod repetat să participe la activitățile partidului la care au fost convocați de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte, încălcând astfel prevederile articolului 25, litera e din statutul PNL.„

De asemenea, deși conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova în forma prezentată de Primăria Craiova nu reprezintă valorile și ideile liberale și nu respectă dorințele și interesele cetățenilor care au votat PNL și că toți consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetățenii le-au cerut și care au fost apoi discutate în cadrul partidului, cei trei consilieri nu au respectat această decizie, ceea ce înseamnă încălcarea prevederilor articolului 26, aliniatul 2, litera b.

Ca urmare, în conformitate cu prevederile articolului 26, aliniatul 1, litera h din statutul PNL, Biroul Politic Local a votat propunerea de excludere din partid a lui Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi.

Conform statutului, propunerea Biroului Politic Local al PNL Craiova a fost înaintată către Biroul Politic Județean care urmează să se pronunțe în termen de cel mult 30 de zile, conform articolului 27 din statutul partidului.", a transmis deputat Nicolae Giugea, președintele PNL Craiova.

Romeo Voicinovschi, unul dintre cei vizați, a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de decizia de excludere, pe o rețea socială.

"Aflu cu surprindere că am fost exclus din PNL Craiova, astăzi. Fără vreo discuție, fără să mi se reproșeze vreodată ceva ca și activitate, fără să fi votat vreodată altfel decât a decis partidul în vreo ședință de Consiliu Local. Nu pot să mă gândesc decât că se urmărește să se facă loc pe viitoarea listă de consilieri locali.

Pentru că așa se întâmplă, din păcate, în PNL Craiova: ești stors cât se poate și apoi aruncat, dacă nu ai prezența de spirit să pleci înainte. Îi scutesc pe foștii colegi de rușinea pierderii unui nou proces pentru excludere nestatutară și mă voi gândi la ce am de făcut pe viitor. Fiindcă minciuna că aș fi plecat la alt partid nici măcar nu mi s-a dat posibilitatea să o combat în ședința în care am fost exclus în lipsă.

Continuați tot așa, dragi lideri ai PNL! În curând veți rămâne singuri...", a scris Romeo Voicinovschi.

×
Subiecte în articol: consilieri locali PNL Craiova excluși partid
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close