Antena 3 CNN Politică Trei parlamentari şi 42 de primari PDL pleacă alături de Frunzăverde în PNL

Trei parlamentari şi 42 de primari PDL pleacă alături de Frunzăverde în PNL

Trei parlamentari şi 42 de primari PDL pleacă alături de Frunzăverde în PNL
Sursa foto: foto: Mediafax
27 Mar 2012   •   16:52

Trei parlamentari şi 42 de primari PDL pleacă alături de Frunzăverde în PNL.

Preşedintele PNL Caraş Severin Marcel Vela a precizat marţi, pentru AGERPRES, că, dacă Sorin Frunzăverde şi cei 42 de primari ai PDL din judeţ vor trece la PNL, se va putea vorbi de o clarificare a dreptei politice româneşti.
   
Potrivit lui Vela, PNL va deveni astfel primul partid din Caraş-Severin, dacă aceşti primari ai PDL îl vor urma pe Sorin Frunzăverde şi se vor alătura liberalilor.
   
Vor fi 42 de primari PDL şi 15 primari PNL, dintr-un total de 77 de primării din judeţ. Practic, vom avea cea mai mare pondere politică, împreună cu PSD, în Uniunea Social Liberală, atât la alegerile locale, cât şi cele parlamentare. De fapt, este o clarificare pentru dreapta politică din Caraş-Severin, care uneşte liberali şi democrat-liberali', a afirmat liderul liberalilor cărăşeni.
   
PNL i-a propus, marţi, prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin Frunzăverde, să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. De asemenea, cei 42 de actuali primari ai PDL vor putea să candideze, cu preemţiune, sub sigla USL, dacă doresc să facă acest lucru.
   
Într-o intervenţie televizată, Vela, care este primarul municipiului Caransebeş, a precizat că, deşi iniţial el fusese nominalizat de către USL pentru preşedinţia CJ Caraş Severin, în urma unei dezbateri publice susţinute la nivelul municipiului, a decis să candideze încă o dată pentru funcţia de edil al acestei localităţi.
   
Liderul liberal nu exclude posibilitatea ca şi cei trei parlamentari ai PDL din Caraş Severin să se alăture PNL. 'Vor veni probabil toţi primarii (democrat liberali n.r.) la PNL si cei trei parlamentari (PDL n.r), probabil. Rămâne la latitudinea lor, nu am vorbit cu fiecare, personal, este opinia mea, cred că vor dori să-l urmeze pe Frunzăverde', a spus Vela.
   
Cei trei parlamentari PDL din Caraş Severin sunt deputaţii Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu şi senatorul Iosif Secăşan.
   
Marcel Vela a precizat, la rândul său, că Sorin Frunzăverde îşi va clarifica miercuri, poziţia în cadrul unei declaraţii sau conferinţe de presă, precizează Agerpres.

×
Subiecte în articol: parlamentari pdl PNL Sorin Frunzãverde
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close