Antena 3 Politică Trei pericole majore care pândesc România: Ce pregătește Guvernul Orban

Trei pericole majore care pândesc România: Ce pregătește Guvernul Orban

14 Dec 2019   •   23:36
Trei pericole majore care pândesc România: Ce pregătește Guvernul Orban
Sursa foto: Foto: gov.ro

Andreea Sava a prezentat, sâmbătă seară, la ”Descoperiți”, ultimele strategii și ipoteze care se prefigurează pe scena politică din România, prezentând în detaliu scenariile a trei pericole majore care pândesc România în urma măsurilor pe care le va lua sau nu Guvernul Orban.

Persoane cu foste și actuale funcții importante în stat vorbesc despre pericolele majore pentru români și România dacă în prezent, actualul Guvern va face pași greșiți.

PSD acuză Guvernul Orban că a născocit acuzații aberante de găuri în buget și bugete paralele doar pentru a își acoperi incompetența, dar și mișcări bine planificate care vor duce la greutăți în rândul populației.

Primul pericol acuzat: Creșteri de costuri pentru populație, în toate direcțiile

PSD, dar și unii analiști se tem că Euro va depăși pragul de 5 lei după finalul anului pe seama declarațiilor făcute de ministrul Finanțelor privind dezastrul din economie, a creșterii deficitului dar și a împrumuturilor externe planificate de Guvern.

Al doilea pericol: Devalorizarea unor privatizări-cheie

Cristian Socol, economist și cunoscut drept strateg al PSD, vine cu o teorie devastatoare, în ceea ce privește privatizarea anumitor companii de stat.

„Ultima fază a capitalismului de pradă - privatizarea totală în energie, bănci, resurse. Noua guvernare a anunțat privatizarea tuturor companiilor de stat profitabile: Hidroelectrica, CEC, Aeroporturi București, Salrom s.a. Știți cu toții că la privatizare se face un prospect de evaluare. În acest prospect o importanță mare o au situaţia macro a tării şi... aţi ghicit ... ratingul şi perspectiva asociată pentru țara respectivă. Atunci, de ce eforturi disperate ale guvernării de a atinge un deficit de 4% din PIB? De ce nu s-a "luptat" nimeni pentru ca Standard and Poor's să nu scadă perspectiva/ ratingul României? Da, au scăzut-o", a scris Cristian Socol pe Facebook.

Al treilea pericol:  Distrugerea sistemul național de urgență

Un avertisment este legat de valul de atacuri la adresa doctorului Raed Arafat, despre care ministrul de Interne a anunțat că va fi evaluat, iar premierul Ludovic Orban a precizat că urmează să fie luată o decizie dacă Arafat va rămâne sau nu în conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență și actual europarlamentar și-a exprimat susținerea față de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a declarat că „privatizarea rezidențiatului din aceste zile, ce va distruge viitorul medicinii românești și decapitarea sistemului de urgență sunt primele două semnale de alarmă a ceea ce se pregătește la nivel politic: distrugerea sistemului public de sănătate românesc.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close