Antena 3 CNN Politică Trei proiecte de lege, susținute de PSD și PUSL

Trei proiecte de lege, susținute de PSD și PUSL

PSD şi PUSL au semnat un nou acord politic pentru susţinerea unor iniţiative legislative.

Trei proiecte de lege, susținute de PSD și PUSL
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Alexandra Dima    |    13 Mar 2023   •   17:30

Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal au semnat al treilea acord politic dintre cele două formațiuni. De această dată acesta prevede susținerea a trei proiecte legislative, promovate deja de parlamentarii umaniști.

Potrivit informațiilor transmise de PUSL, cele trei proiecte de legi sunt:

- Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;

- Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, având capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate);

- Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Acordul a fost semnat la Palatul Parlamentului de Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

„Le mulțumim colegilor social-democrați pentru susținere și sperăm ca demersul nostru să primească și suportul celorlalți colegi din arcul guvernamental și chiar din opoziție”, a declarat Grațiela Gavrilescu.


 


 

×
Subiecte în articol: PSD PUSL
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close