"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

de D.D.    |    10 Sep 2012   •   09:49
"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara Foto: Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase scrie în continuare pe blogul personal din închisoare. De data aceasta, Năstase face dezvăluiri despre un aşa-zis "triunghi al bermudelor" de la DNA, în prim-plan fiind cei trei procurori care au instrumentat dosarul "Mătuşa Tamara". Unul dintre ei, procurorul Paul  Dumitriu, scrie Năstase, este omul fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

După ce a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara", fostul premier Adrian Năstase scoate la iveală legăturile dintre procurorii care l-au anchetat.

"Iată "triunghiul" care s-a ocupat, sub supravegherea lui Daniel Morar, de dosarul meu: procuror şef de secţie - Doru Ţuluş - numit de Monica Macovei, procuror Claudia Roşu - în relaţii apropiate, ulterior soţia lui Doru Ţuluş şi procuror Paul Dumitriu - fost consilier al Monicăi Macovei.", scrie Năstase pe blogul personal.

Claudia Roşu a fost primul procuror la care a ajuns dosarul "Mătuşa Tamara", în 2006. Fostul premier aminteşte de o declaraţie a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în 2007.

„Dna Claudia Roşu este într-o incompatibilitate evidentă în a efectua acte în orice cauză ce mă priveşte, având în vedere circumstanţele personale ale dnei procuror. Astfel, este de notorietate că dna Claudia Roşu are, de mai mulţi ani, o relaţie intimă cu dl. procuror şef secţie  Doru Florin Ţuluş, şeful secţiei a II-a DNA. În privinţa dlui Ţuluş, vă reamintesc că, în calitate de ministru al justiţiei, am făcut o cerere de revocare din funcţie, având în vedere "deficienţele în organizarea, planificarea şi controlul activităţii"."

De la Claudia Roşu, dosarul lui Năstase a trecut la procurorul Paul Silviu Dumitriu.

"Cine era dl. Dumitriu? Un fost consilier al fostului ministru Monica Macovei şi fost şef al Corpului de control al acesteia - Coincidenţă! Evident, rechizitoriul din 2009, confirmat - desigur - de către şeful secţiei, Doru Ţuluş, relua toate acuzaţiile şi formulările din rechizitoriul redactat de Claudia Roşu.", explică fostul premier.

Adrian Năstase a ironizat şi propunerile de bune practici în numirea procurorului general şi a şefului DNA lansate de judecătorul CSM, Cristian Dănileţ. "Pe mine, m-a înduioşat grija pe care o are un judecător pentru desemnarea şefilor Ministerului Public", a mai scris fostul premier într-o postare pe blogul personal.x close