Antena 3 CNN Politică Troc: Subprefecţi pentru UDMR în Harghita şi Covasna

Troc: Subprefecţi pentru UDMR în Harghita şi Covasna

Troc: Subprefecţi pentru UDMR în Harghita şi Covasna
Sursa foto: Marko Bela
09 Mar 2009   •   15:12

UDMR va avea subprefecţi în zona Har-Cov după ce PDL şi PSD au decis fiecare să renunţe la cîte un astfel de post în cele două judeţe. Totul are la bază un troc în care Uniunea va renunţa, la rândul său, la un loc de vicepreşedinte la nivelul Consiliului Judeţean Harghita, în timp ce în cazul Covasna decizia a fost impusă de la centru democrat-liberalilor locali, susţin surse din PDL. Calculzl conducerii PDL este legat de atragerea voturilor acestei minorităţi în perspectiva alegerilor prezidenţiale din acest an.

György Ervin a fost trecut deja din funcţia de inspector guvernamental în cea ce subprefect de Covasna, hotărârea fiind deja publicată luni în Monitorul Oficial. György Ervin, fost membru UDMR, a fost prefect al judeţului Covasna. Conducerea UDMR Covasna l-a propus în luna februarie a acestui an pentru funcţia de subprefect. Reprezentanţii Uniunii, precum deputatul Albert Almos şi liderul Marko Bela au pledat în dese rânduri pentru numirea unui reprezentant al comunităţii maghiare în conducerea Prefecturii, având în vedere că 75% din populaţia judeţului este de etnie maghiară.

Preşedintele PSD Harghita, Mircea Duşa, a anunţat luni că a cerut conducerii centrale a partidului să fie de acord cu cedarea unui post de subprefect pentru UDMR, în schimbul unui post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
"PDL a cedat un post de subprefect unui cetăţean de etnie maghiară, am solicitat conducerii să cedăm şi noi un post de subprefect, dar numai în condiţiile în care UDMR cedează un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean", a declarat Mircea Duşa, preşedintele PSD Harghita, adăugând că  PSD este singurul partid românesc care are aleşi în Harghita.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR PSD consilii judetene
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close