Antena 3 CNN Politică TSD va iniţia o PETIŢIE ONLINE pentru retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' a lui Laszlo Tokes

TSD va iniţia o PETIŢIE ONLINE pentru retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' a lui Laszlo Tokes

TSD va iniţia o PETIŢIE ONLINE pentru retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' a lui Laszlo Tokes
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2013   •   13:11
Tinerii social-democraţi vor lansa o petiţie online prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' europarlamentarului Laszlo Tokes, ca urmare a declaraţiilor "antinaţionale" făcute de acesta la lucrările Universităţii de Vară 'Balvanyos' din data de 27 iulie.
 
"La iniţiativa preşedintelui TSD, Nicolae Bănicioiu, tinerii social-democraţi vor lansa o petiţie online prin care se va solicita preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Naţional 'Steaua României' europarlamentarului Laszlo Tokes, ca urmare a declaraţiilor antinaţionale făcute de acesta la lucrările Universităţii de Vară 'Balvanyos' din data de 27 iulie. TSD consideră că Steaua României este cea mai veche decoraţie naţională şi un simbol al curajului poporului român, iar declaraţiile extremiste ale domnului Tokes arată că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale necesare ca acesta să-şi păstreze distincţia", se arată într-un comunicat de presă al TSD, citat de Agerpres.
 
Potrivit tinerilor social-democraţi, răspunsul oferit de Administraţia Prezidenţială la mesajul transmis de Guvern "demonstrează faptul că preşedintele României, Traian Băsescu, încearcă să fugă de responsabilitate". 
 
"Remarcăm faptul că preşedintele, acum, când are ocazia să acţioneze pentru a proteja demnitatea naţională, se ascunde. În realitate domnul Băsescu nu refuză doar să retragă decoraţia pe care i-a oferit-o lui Laszlo Tokes, ci nu doreşte să-şi asume faptul că a greşit atunci când l-a răsplătit pe acesta pentru sprijinul oferit în campania electorală din 2009", susţine TSD. 
 
Premierul Victor Ponta nu este membru al Ordinului Naţional 'Steaua României' şi, conform prevederilor legale, nu poate solicita declanşarea procedurii de retragere a decoraţiei acordate lui Laszlo Tokes, se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close