Antena 3 CNN Politică Tudor Ciuhodaru (PSD) anunţă Revoluţia verde: “Toți românii vor fi protejați de poluare și schimbările climatice” 

Tudor Ciuhodaru (PSD) anunţă Revoluţia verde: “Toți românii vor fi protejați de poluare și schimbările climatice” 

Toți românii vor fi protejați de poluare și schimbările climatice, odată cu adoptarea de către Parlamentul European a Legii climei, anunţă Tudor Ciuhodaru într-o postare pe pagina sa de Facebook. Legea pe care europarlamentarul PSD a susținut-o și în Comisia de Sănătate, anunţă schimbarea întregii legislaţii UE din acest domeniu.

Tudor Ciuhodaru (PSD) anunţă Revoluţia verde: “Toți românii vor fi protejați de poluare și schimbările climatice” 
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2020   •   23:10

E nevoie de o Revoluție verde - de noi politici de sănătate publică, sociale și economice aplicate unitar la nivel european și care să beneficieze de finanțare (prin fondul pentru o tranziție justă), susţine Tudor Ciuhodaru

Europarlamentarul spune că doreşte creșterea speranței de viață/ reducerea numărului de decese evitabile. reducerea poluării ce afectează viața fiecărui dintre noi şi transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic. 

Concret, în acest proiect Tudor Ciuhodaru a propus și susținut:

1. Măsuri rapide și ferme pentru a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră (cu 65 % față de nivelurile din 1990 până în 2030).
2. Etape și termene clare de tranziție către neutralitate climatică (și implicit combaterea schimbărilor climatice). Până la 30 iunie 2021 Comisia trebuie să revizuiască toată legislația și să consolideze Fondul de Inovare care să asigure finanțarea și stimulente financiare pentru introducerea de noi tehnologii eco în industria energetică.
3. Asigurarea unor mecanisme de sprijin și de finanțare (cum ar fi Fondul pentru o tranziție justă) pentru statele membre (care au puncte diferite de plecare în obținerea acestei neutralități climatice) inclusiv.
4. Promovarea adoptării de vehicule nepoluante și de combustibili alternativi pentru transportul rutier, maritim și aerian.
5. Creșterea ponderii modurilor de transport mai sustenabile, cum ar fi transportul feroviar și transportul pe căile navigabile interioare și
6. Imbunătățirea eficienței în întregul sistem de transport (!finalizarea rețelei centrale a rețelelor de transport transeuropene (TEN-T) dar Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE) în sprijinirea tranziției către o mobilitate inteligentă (folosind inclusiv platforme intermodale).
7. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.
8. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.
9. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții- regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia)..
10. Suplimentarea fondurilor de coeziune atât de necesare pentru dezvoltare.

De asemenea, europarlamentarul PSD propune două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente: interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat (dublată de o legislație europeană care să promoveze împăduririle) şi introducerea educației ecologice la nivel european.

“Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate și solidaritate pentru toți cetățenii europeni”, concluzionează Ciuhodaru mesajul său transmis pe reţeaua socială.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Legea climei
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close